Tjek selv:
Tjek selv:

Ashampoos værktøj lister de komponenter din pc skal rumme for at den kan køre Windows 11. Det gør det nemt at se, hvorfor din computer måske ikke er kompatibel.

Her er Windows 11-kravene til din pc

Et nyt værktøj fra tyske Ashampoo fortæller dig, hvad din pc måske mangler, hvis du vil installere Windows 11 på den.

16. august 2021 af Henning Dadkhah Rasmussen

Allerede i juni, da Microsoft afslørede, at der er en Windows 11 på vej, kunne du på firmaets hjemmeside hente et program, som kunne tjekke, om din pc kan køre det kommende styresystem.

Desværre viste programmet sig at give flere frustrationer end forklaringer, da sure Windows-ejere over hele verden klagede over programmets oplysninger.

Man fik nemlig ofte blot beskeden, at ens pc ikke var i stand til at køre Windows 11 - uden yderligere forklaring.

Det fik Microsoft til at trække programmet tilbage og love, at der til efteråret ville komme en bedre udgave, som var mere forklarende i sin afvisning af ikke kompatible pc'er.

> Læs også: Alt, du skal vide om Windows 11

Tjek din pc allerede i dag

Du behøver dog ikke vente så længe, hvis du også gerne vil vide om din computer kan køre Windows 11 - og hvis den ikke kan, hvad den så mangler for at være god nok til det kommende styresystem.

Den tyske softwareproducent Ashampoo, som vi ofte samarbejder med her på Komputer for alle, har netop lanceret deres eget bud på Microsofts program.

Til forskel fra det program, som Microsoft trak tilbage i sommeren, får du med Ashampoos udgave præcise svar på, hvilke komponenter, der er krævet af Windows 11 - og om din pc har dem.

Det betyder, at du ved nøjagtig hvilke dele i pc'en, du eventuelt skal opgradere, før du forsøger at installere Windows 11.

Programmet hedder Ashampoo Windows 11 Compatibility Check, og du finder det naturligvis i Fordelszonen. 

> Hent Ashampoo Windows 11 Compatibility Check i Fordelszonen her <

Sådan tjekker du din pc

Når du har hentet programmet i Fordelszonen, skal du installere det på din pc og starte programmet. 

Tryk nu på Check Now (Check nu på dansk) og så får du med det samme besked om, om din pc er kompatibel og kan køre Windows 11 - og hvilke mangler den eventuelt måtte have. 

Du kan se, hvordan det ser ud i billederne herunder:

Tjek om din pc kan køre Windows 11
TRIN 1:

Når du starter programmet, kan du straks se systemkravene til Windows 11 i kolonnen i venstre side. Klik nu på CHECK NU for at se, om din pc er kompatibel.


Ashampoo Windows 11 Compatibility Check
TRIN 2:

Din pc tjekkes for alle systemkravene, og et grønt flueben fortæller, at din pc er kompatibel. Er hele listen godkendt med grønne flueben som her, kan du installere Windows 11 på din pc. Ellers må du opgradere de enkelte dele, som ikke virker med Windows 11.


Programmet opdateres løbende

Ashampoo holder øje med Microsofts løbende krav til din pc, og opdaterer programmet efterhånden som der er nye eller slækkede krav til din hardware.

Vi holder også udgaven på Fordelszonen opdateret, så du altid finder den nyeste udgave og kan se de aktuelle krav til din pc.

> Læs også: Her er alt det, Microsoft smider ud af Windows 11

Måske er du interesseret i ...