De nye widgets i Windows 11 har fået sin egen menu, der åbnes lige ved siden af startmenuen.
Windows 11-widgets:

De nye widgets i Windows 11 har fået sin egen menu, der åbnes lige ved siden af startmenuen.

Flere Windows 11-widgets på vej i Microsoft Store

Udvalget af de smarte nye widgets i Windows 11 er ganske skrabet, men det bliver der snart lavet om på, hvis man skal tro Windows-udvikleren FireCubeStudio.

I juni 2021 sneg en nyhed sig uden det store ståhej ind i Windows 10 med en opdatering til styresystemet.

Efter opdateringen var installeret, dukkede der en "Nyheder og interesser" værktøjslinje op på Proceslinjen i Windows 10.

Med den nye funktion vises blandt andet nyheder og vejrudsigt direkte på Skrivebordet - og nyheden blev modtaget med blandet entusiasme. Nogle ønskede straks værktøjslinjen væk, mens andre var glade for tilføjelsen.

> Læs alle nyheder om Windows 11 her

Blev til widgets i Windows 11

Da Windows 11 blev lanceret i oktober 2021 var den nye værktøjslinje forsvundet og i stedet erstattet af en ny widget-menu lige ved siden af startknappen. Den kan du se et eksempel på øverst på denne side.

Widgets kender du måske fra din telefon som genvejsikoner, der løbende ændres og viser dig aktuelt indhold - fx et ur eller en vejrudsigt.

Den nye funktion i Windows 11 har grundlæggende samme funktionalitet som værktøjslinjen i Windows 10, men virker noget mere velintegreret i styresystemet.

> Læs også: Sådan bruger du Nyheder og Interesser i Windows 10

Udvalget af widgets er begrænset

I øjeblikket er udvalget af tilgængelige widgets i Windows 11 ret sparsomt - udover de der allerede er installeret fra fabrikken.

Tidligere har Microsoft dog svagt antydet, at det er meningen at andre udviklere på sigt skal have lov at udvikle flere widgets end de der er indbygget, men firmaet har endnu ikke annonceret noget mere konkret.

Nu er en app-udvikler af apps til Windows dog kommet til at afsløre flere detaljer på kommunikationsplatformen Twitter. 

Flere widgets med stor opdatering

Ifølge udvikleren FireCubeStudios er der widgets på vej fra tredjeparts udviklere, og de skulle formentlig komme med den første store opdatering til Windows 11 - 22H1 også kaldet Sun Valley 2.

Den kommende opdatering til Windows 11 skulle lande på din Windows 11-pc i løbet af andet kvartal i år - det vil sige mellem 1. april og 30. juni 2022.

Ifølge de lækkede skærmskud, som skulle være en instruktion til udviklere fra Microsoft, kommer de nye widgets til at kunne hentes i Microsoft Store, hvor du også henter fx apps og temaer til Windows.

> Indret dit skrivebord i Windows med programmet XWidgetm som du finder i Fordelszonen her

3. parts widgets på vej til Edge

De lækkede oplysninger afslører også, at det skulle blive muligt for uafhængige udviklere at udvikle såkaldte web widgets til browseren Microsoft Edge. 

Det er en kommende funktion til browseren, hvor web-relaterede widgets vises i en sidebjælke i Edge og som også virker, når browseren er lukket. 

Vi ved endnu ikke, om muligheden for de flere widgets også bliver tilgængeligt i Windows 10, men vi følger naturligvis situationen tæt i den kommende tid.

> Læs også: Sådan bruger du widgets i Android

Måske er du interesseret i ...