Android widget

Sådan bruger du widgets i Android

Med widgets på din Android-smartphone får du adgang til masser af smarte funktioner - direkte på startskærmen. Sådan aktiverer du dem.

27. august 2016

På en Android-telefon kan man aktivere widgets. Det er aktive genveje med fx en kalender, telefontaster eller lydstyrkeknapper, som kan bruges direkte på startskærmen. Med widgets aktiveret kan du spare mange tryk for at finde en bestemt funktion på telefonen. Der findes en del widgets indbygget i styresystemet, men du kan finde endnu flere i Google Play Butik.

Sådan aktiverer du widgets Der følger widgets med til de fleste apps og indbyggede funktioner på din Android-telefon. Her kan du se, hvordan du nemt aktiverer dem på startskærmen.

1 Tryk på et tomt sted på startskærmen og hold fingeren på skærmen, indtil menuen dukker op. Vælg Widgets. Nu kan du bladre til siderne for at finde de installerede widgets. Tryk på den du vil installere og hold fingeren på den. Træk nu punktet op på et tomt sted på startskærmen.

2 Når du slipper fingeren, placeres din valgte widget på startskærmen. Herefter kan du vælge flere widgets eller trykke en enkelt gang på startskærmen for at lukke widget-menuen.

> Læs om 4 andre fede funktioner

Måske er du interesseret i ...