Bluetooth-headset og Windows 10 pc
Bluetooth-headset

Snart bliver lyden bedre, når du kobler dit Bluetooth-headset til Windows.

© Shutterstock

Windows 10 får bedre Bluetooth-lyd

I den kommende opdatering til Windows 10 forbedrer Microsoft lydkvaliteten i Bluetooth-forbundne høretelefoner og højttalere.

Bruger du et Bluetooth-headset med din pc, er der godt nyt.

Microsoft har en ny og omfattende opdatering af Windows 10 på vej, som blandt andet gør lyden i Bluetooth-enheder bedre.

Opdateringen, der i øjeblikket kun er sendt ud til udviklere, implementerer et nyt Bluetooth-codec til Windows i form af AAC-codec.

Det fremgår af et blogopslag af Microsoft.

Det er især Apples Bluetooth-forbundne produkter, som opdateringen gavner. De bruger nemlig i stor stil AAC, så hvis du for eksempel bruger AirPods med din pc, kan du forvente, at lyden bliver bedre.

LÆS OGSÅ: Dette headset oplades af solen

Derfor bliver lyden bedre i Windows

Et Bluetooh-codec styrer, hvordan Bluetooth-forbindelsen er mellem en afspilningsenhed og et headset.

Indtil videre har Windows kun understøttet SBC eller AptX som Bluetooth-codec, og det har haft konsekvenser for lydkvaliteten i bla. Apples produkter.

Når du har forbundet Apple-headsets til Windows 10, har de afspillet lyd via SBC, hvilket har forringet kvaliteten af lyden. Men med implementering af AAC i Windows 10, vil AirPods nu forbinde med det codec, de er lavet til, og dermed vil lyden blive bedre.

LÆS OGSÅ: Læs alle vores tests af headsets

Forbedrer også enhedshåndtering

Microsoft har tilsyneladende haft en del fokus på lyden. I hvert fald er forbedringen af selve lydkvaliteten ikke den eneste auditive opgradering af Windows 10.

Håndteringen af lydenheder i Windows får nemlig en mindre overhaling, så det bliver lettere at skifte mellem enheder.

I lang tid har Windows’ Bluetooh-enhedshåndtering vist flere Bluetooth-profiler for det samme headset, hvis det både har lydafspilning og mikrofon i sig.

Det stopper med opdateringen, så der fremover kun er én profil per enhed. Desuden vil Windows automatisk registrere, hvad du bruger enheden til og således skifte automatisk til den relevante funktion i enheden.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du Bluetooth

Måske er du interesseret i ...