Hvordan bruges Bluetooth?

Sådan bruger du Bluetooth

Hvad er Bluetooth egentlig for en tingest og hvordan slår man det til? Læs vores guide til Bluetooth på Android, iPhone og Windows-telefoner her.

6. august 2018

Bluetooth er en teknologisk standard for trådløs overførsel af data fra bl.a. pc-udstyr til mobiltelefon og omvendt.

Stadig flere enheder bruger Bluetooth, for eksempel Bluetooth-tastaturer, Bluetooth-mus og Bluetooth-højttalere.

Hvorfor hedder det Bluetooth?

Bluetooth betyder blåtand. Det var navnet på en af Danmarks tidligere konger, nemlig Harald Blåtand, der regerede i vikingetiden i årene 958 – 987.

Nogle kilder siger, at navnet skyldes en sort eller blå tand, mens andre angiver, at tilnavnet skyldtes, at han meget usædvanligt for vikinger var mørkhåret og mørk i huden.

Harald Blåtand var den konge, der forenede Danmark og Norge. Da Bluetooth i starten sigtede på en anden stor forening, nemlig mellem telefonindustrien og computerindustrien, fandt man på at navngive teknikken efter Harald Blåtand.

Bluetooth-logoet er inspireret af runetegnene for H og B, altså Harald Blåtands initialer.

Slå Bluetooth til på din enhed

Slå Bluetooth til i Windows 10

 1. Gå til: Indstillinger > Enheder > Bluetooth. Hér slår du Bluetooth til. Efterfølgende vil du se, at din pc begynder at søge efter andre Bluetooth-enheder i nærheden.

 2. Når du har aktiveret din anden Bluetooth-enhed, vil navnet på den vises på din pc. Under navnet på din pc står der "Klar til at danne par".

 3. Når du har trykket på navnet, vil din pc begynde at oprette forbindelse til enheden. Nogle enheder vil desuden bede dig om at angive eller bekræfte en pinkode for at oprette forbindelse.


Aktiver Bluetooth i Windows 10


Slå Bluetooth til på Android: 

 1. Gå til: Indstillinger > Trådløs og netværk > Indstillinger for Bluetooth. Hér slår du Bluetooth til. Efterfølgende vil du se, at din telefon begynder at søge efter andre Bluetooth-enheder i nærheden.

 2. Det er ikke alle Bluetooth-enheder, som aktiveres på samme måde. Derfor må du om nødvendigt læse vejledningen til det enkelte produkt og så aktivere ud fra det.

 3. Når du har aktiveret din anden Bluetooth-enhed, vil navnet på den vises på din telefon. Under navnet på din telefon står der ”Par med denne enhed”.

 4. Når du har trykket på navnet, vil din telefon begynde at oprette forbindelse til enheden. Nogle enheder vil desuden bede dig om at angive eller bekræfte en pinkode for at oprette forbindelse.

Aktiver bluetooth på Android

Bluetooth på Android

Slå Bluetooth til på iPhone: 

 1. Gå til: Indstillinger > Generelt > Bluetooth. Hér slår du Bluetooth til og efterfølgende vil du se, at din telefon begynder at søge efter andre Bluetooth-enheder i nærheden.
 2. Det er ikke alle Bluetooth-enheder, som aktiveres på samme måde. Derfor må du om nødvendigt læse vejledningen til det enkelte produkt og så aktivere ud fra det. Din Bluetooth-enhed skal desuden være inden for ca. 9 meter fra din iPhone.

 3. Når du har aktiveret din anden Bluetooth-enhed, vil navnet på den vises på din iPhone.
 4. Når du har trykket på navnet, vil din iPhone bede dig om at bekræfte, at du gerne vil danne par med denne enhed. Når du har bekræftet er dine enheder sammenkoblet via Bluetooth.
Aktiver Bluetooth på iPhone

Bluetooth på iPhone

Slå Bluetooth til på Windows Phone: 

 1. Gå til: Indstillinger > Bluetooth. Hér slår du Bluetooth til. Efterfølgende vil du se, at din telefon begynder at søge efter andre Bluetooth-enheder i nærheden.
 2. Det er ikke alle Bluetooth-enheder, som aktiveres på samme måde. Derfor må du om nødvendigt læse vejledningen til det enkelte produkt og så aktivere ud fra det.
 3. Når du har aktiveret din anden Bluetooth-enhed, vil navnet på den vises på din telefon. Under navnet står der ”Tryk for at parre”.
 4. Når du har trykket på navnet, vil din telefon begynde at oprette forbindelse til enheden. Nogle enheder vil desuden bede dig om at angive eller bekræfte en pinkode for at oprette forbindelse.
Aktiver Bluetooth på Windows Phone

Bluetooth på Windows Phone

Få et tablet-tastatur med Komputer for alle

Nu kan du få et smart tablet-tastatur med Komputer for alle, så du slipper for at bruge de irriterende skærmtaster på din tablet. Det praktiske Bluetooth-keyboard har en god størrelse, så det ikke fylder i tasken, og vejer kun 350 gram. 

Tastaturet forbindes nemt med Bluetooth til alle moderne tablets og smartphones, og når tastaturet er forbundet, kan du skrive på solide taster, som du kender dem fra den bærbare pc.

Over tasterne er der også en smart fordybning, hvor du kan stille din tablet eller telefon i lodret position, mens du skriver. 

Tastaturet i sig selv har en værdi af 299 kr., men lige nu kan du få det sammen med to numre af Komputer for alle for kun 59,50 kr. 

Måske er du interesseret i ...