Microsoft flytter funktioner fra Kontrolpanel til Indstillinger

Når du fremover klikker på Programmer og funktioner i Kontrolpanel,  åbner i stedet den irriterende pendant i Indstillinger. 

Slut med at fjerne programmer via Kontrolpanel

Microsoft fjerner løbende gode funktioner fra Kontrolpanel i Windows 10 og flytter dem til indstillingsmenuen. Nu er det snart slut med at fjerne programmer, som du er vant til.

Det er en udvikling, der har stået på siden introduktionen af Windows 8, og nu sker det igen: 

Microsoft flytter en vigtig funktion fra Kontrolpanel og erstatter den med en underdimensioneret afløser i menuen Indstillinger. 

> Læs også om andre nye funktioner i næste udgave af Windows her.

Skulle passe til berøringsfølsomme skærme

Da Windows 8 blev lanceret, var det med en ny startmenu, som var mest brugbar, hvis man havde en touch-skærm til sin pc. 

På samme vis rummede Windows 8 en ny indstillingsmenu som supplement til Kontrolpanel. Den nye menu er bedre egnet til styring med fingerspidserne.

Microsoft havde nok forventet, at alle pc'er indenfor en overskuelig årrække ville være berøringsfølsomme, men sådan er det som bekendt ikke gået. 

Derfor kan det undre os, at firmaet stadig insisterer på at flytte alle de gode funktioner fra Kontrolpanel over i indstillingsmenuen, som må siges at være noget amputeret på funktionssiden.

Nu skal du fjerne programmer fra Indstillinger

I den helt nye udviklerversion af Windows 10, som er sendt ud til testerne i Windows Insider-programmet, opdagede testeren Rafael Rivera ved et tilfælde, at Microsoft simpelthen har fjernet Fjern programmer-funktionen fra Kontrolpanel.

(artiklen fortsætter under billedet)

Du skal nu fjerne programmer via Indstillinger frem for Kontrolpanel

Sådan er du vant til at fjerne programmer: Fra programlisten i Kontrolpanel. Sådan bliver det ikke i fremtiden.

Når man fremover klikker på punktet i Kontrolpanel, åbner i stedet samme funktion i menuen indstillinger (se animationen øverst i artiklen).

Desværre er erstatningen langt fra lige så god som den oprindelige funktion, og det er fx besværligt at søge efter installerede programmer.

Kommer i en opdatering i 2021

Det nye build 20211 af Windows 10 er en prøve af en af de officielle opdateringer, som kommer til Windows 10 i 2021.

Her er det også tidligere blevet afsløret, at vi til næste år skal vænne os til en helt ny startmenu i Windows 10.

Måske er du interesseret i ...