Startmenu i næste udgave af Windows 10

Startmenuen er redesignet i den næste store opdatering til Windows 10. 

Ny startmenu i næste udgave af Windows 10

Til oktober opdateres din pc med Windows 10 endnu en gang, og det betyder blandt andet, at startmenuen får et helt nyt design.

Det er ved at være den tid på året igen, og om kun et par måneder lanceres den næste store funktionsopdatering til Windows 10. 

Den har fået navnet 20H2, og vi forventer at Microsoft begynder at opdatere alverdens pc'er sidst i oktober. 

Er man med i Microsofts gratis testprogram, Windows Insider, kan man dog allerede nu installere en testudgave af den nye Windows 10 og se den i aktion.

> Fremover får du måske kun én årlig opdatering af Windows, da Microsoft vil fokusere på andre projekter. Læs mere her...

Startmenuen får et nyt udseende

I den nye udgave af Windows 10, er der ændret på arvesølvet i Windows - startmenuen.

De massivt farvede blokke af apps er erstattet af delvist transparente fliser, som tilpasser sig det tema, du har valgt i indstillingerne. 

En del af startmenuens ikoner er også moderniseret, som du kan se et eksempel på i toppen af denne artikel.

Ny udgave af Edge er indbygget

Microsoft har også bekræftet, at når den nye opdatering til Windows 10 installeres på din pc, bliver det sammen med den nye udgave af Edge, som er bygget på Chromium ligesom Googles browser Chrome.

Hidtil har man skulle hente denne bedre version af Edge på Microsofts hjemmeside.

> Læs mere om den nye Edge her

Alt + Tab får nye muligheder

En anden elsket og klassisk funktion, som bliver gentænkt, er Alt + Tab-funktionen, som bruges til at skifte mellem åbne vinduer.

Som noget nyt vil man fra oktober også kunne skifte mellem alle åbne faner i internetbrowseren ved at bruge denne lille genvej. 

Det kan du se et eksempel på herunder:

Alt + Tab giver nye muligheder i ny Windows 10 opdatering

Med genvejen Alt + Tab vil du i fremtiden kunne skifte mellem dine åbne browservinduer, ligesom du i dag kan skifte mellem åbne programmer med denne genvej. 

© Microsoft

Kontrolpanel flyttes til indstillinger

Den flytteproces, som Microsoft har arbejdet med i et par år, hvor elementer i Kontrolpanel flyttes til den "nye" indstillingsmenu, fortsætter. 

Med version 20H2 flyttes en del af oplysningerne, som nu ligger i Kontrolpanel under System til samme punkt i indstillingsmenuen. 

Her på Komputer for alle har vi tidligere kritiseret, at man skal finde sine indstillinger to forskellige steder i Windows, men flere af redaktionens medlemmer havde nok håbet at det hele flyttede tilbage til Kontrolpanel og ikke omvendt. 

Nemmere at bruge 2-i-1-maskiner

En anden større nyhed i den kommende Windows 10 er, at styresystemet nu selv reagerer, hvis du arbejder på en såkaldt 2-i-1-computer - altså en bærbar pc med trykfølsom skærm, hvor tastaturet kan tages af, så den bliver til en tablet. 

Med den nye opdatering opdager Windows selv, når du fjerner tastaturet og skifter til tablet-tilstand, der er bedre til fingerbetjening. 

Når vi nærmer os tiden, hvor man kan hente den nye opdatering, skriver vi naturligvis om det her på Komputer for alle - ligesom du da vil kunne hente Windows-udgaven med vores værktøj i Fordelszonen.

> Vil du prøve de nye funktioner før alle andre, skal du være med i Microsofts gratis testprogram, Windows Insider. Det kan du læse meget mere om i denne guide fra magasinet Komputer for alle (kræver login)

Måske er du interesseret i ...