Opdatering Windows 10

Med den nye Windows 10-opdatering, er der visse indstillinger, som du hurtigst muligt bør ændre. Se dem her. 

Skift straks disse 3 indstillinger i Windows 10

Med den seneste opdatering af Windows 10 til version 1903 justeres nogle vigtige indstillinger i styresystemet, som du straks bør ændre tilbage.

Den nyeste opdatering til Windows 10, version 1903, som for nylig blev frigivet, rummer mange spændende nye funktioner og indstillinger, men desværre ændrer opdateringen også på nogle indstillinger, som du straks bør ændre tilbage.

De store opdateringer til Windows 10 sendes løbende ud til verdens pc'er, så det er ikke sikkert, at du allerede har den installeret på din pc. 

Hvis du er utålmodig, kan du dog hente den straks med vores værktøj i Fordelszonen, som du finder her (kun for abonnenter).

Vi har dog fundet tre funktioner, som Microsoft har glemt i opdateringen - og som vi mener, du bør ændre med det samme.

> Læs alt om den nye opdatering - og de ældre versioner af Windows 10 her

1. Ny og forbedret søgefunktion i Windows

Med den seneste opdatering får vi en markant forbedring af den ofte udskældte søgefunktion i Windows 10, men det kræver, at du manuelt slår de nye muligheder til.

Her viser vi, hvordan du gør.

Søgefunktion Windows 10 1903
Trin 1

På Proceslinjen er der nu kommet et praktisk søgefelt. Klik i feltet og derefter på de tre prikker øverst til højre. Vælg Indekseringsindstillinger

Søgefunktion Windows 10 1903
Trin 2

Klik på Udvidet for at slå de nye søgefunktioner til, så du fremover kan søge på hele harddisken, når du bruger det nye søgefelt. 

2. Systemgendannelse skal slås til igen

I nogle tilfælde får du med den nye opdatering deaktiveret den ellers vitale Systemgendannelsesfunktion, som gør det muligt at gendanne pc'en ved alvorlige fejl. 

Den skal derfor hurtigst muligt slås til igen.

Systemgendannelse i Windows 10 1903
Trin 1

Åbn Kontrolpanel og søg efter System. Klik på panelet System.

Systemgendannelse i Windows 10 1903
Trin 2

Klik nu på Systembeskyttelse i menuen øverst til venstre.

Systemgendannelse i Windows 10 1903
Trin 3

Kontrollér at Systemgendannelse er slået til for dit C-drev, hvor Windows er installeret. Er det ikke tilfældet, skal du klikke på Konfigurer og slå det til.

3. Få dit gamle tema og baggrund tilbage

Efter du har installeret den seneste opdatering kan du også opleve, at Windows påtvinger dig en af de nye temaer i styresystemet. 

Vil du hellere være fri for de eksempelvis lyse farver i det lyse tema, er det nemt at ændre indstillingerne tilbage som vi viser her.

Tema i Windows 10 1903
Trin 1

Højreklik et frit sted på Skrivebordet og vælg Personlige indstillinger

Tema i Windows 10 1903
Trin 2

Vælg Temaer i menuen til venstre. Vælg nu det tema, du foretrækker. 

> Har du endnu ikke opdateret til Windows 10, kan du nå det endnu. Læs med her og se, hvordan du kan opgradere gratis til Windows 10 i dag.

Måske er du interesseret i ...