Microsoft tilføjer brugerdonationer i Windows 10 i den ny Creators Update.

Nu beder Microsoft dig om pengedonationer i Windows 10

Microsoft bruger så mange ressourcer på serverkraft i Windows 10, at de nu spørger brugerne om donationer i den ny Creators Update.

1. april 2017 af Christian Slot

Opdateret:

Aprilsnar: Hvis du synes, at det er lidt frækt af Microsoft at bede om penge, så er der nok noget om snakken. Det er naturligvis ikke sandt, for historien her er en vaskeægte aprilsnar!

YouTube har gjort det tidligere, Wikipedia gør det i dag – og nu hopper Microsoft også med på crowdfunding-vognen.

I den nye Creators Update, der er på gaden den 11. april, får brugerne mulighed for at donere penge til Windows.

- Microsoft bruger mange ressourcer på serverkraft til cloudbaserede tjenester som OneDrive, hvor brugerne uploader stadig mere data, og derfor beder vi vores trofaste brugere om at hjælpe med at løfte opgaven, lyder det fra Microsoft i en pressemeddelelse.

Ny knap i Indstillinger

Du får muligheden for at donere penge til opretholdelsen af Windows 10 via en knap i Indstillinger, hvor du kan støtte med enten et engangsbeløb eller en fast månedlig overførsel. 

Du vil, når du har hentet Creators Update, tilmed se et blåt logo i Proceslinjen – denne kan dog slås fra i Indstillinger.

Muligheden for at donere penge til udviklingen af Windows 10 får du i både Indstillinger og Proceslinjen i den ny Creators Update, der kan downloades fra 14. april.

Vi må stå sammen

Microsoft er forberedt på, at nogle Windows 10-brugerne vil klage over tiltaget, men firmaet tror ikke på, at det bliver noget problem i Skandinavien.

- Når flere er sammen om en opgave, giver det en følelse af sammenhængskraft. Det er noget skandinaverne værdsætter, hvilket ses i foreninger og lokale sportsklubber, skriver Microsoft.

Du kan hente Creators Update fra 11. april via Opdatering og sikkerhed i Indstillinger i din startmenu.

Måske er du interesseret i ...