Nu bliver du tvunget til at afinstallere Flash Player i Windows.
Adobe Flash Player

Nu bliver du tvunget til at afinstallere Flash Player i Windows.

© Shutterstock

Microsoft tvinger dig til at afinstallere Flash

Microsoft har udsendt en opdatering, der fjerner Flash-afspilleren fra Windows 10. Og du har ikke noget valg.

Microsoft sætter nu endegyldigt en stopper for Flash-afspilleren i Windows 10. 

En ny tvungen opdatering til Windows 10 fjerner nemlig Adobe Flash Player fra systemet.

I oktober 2020 udsendte Microsoft ellers en valgfri opdatering, der fjernede afspilleren, men nu bliver det altså aktuelt for alle Windows-brugere.

Opdateringen vil sandsynligvis komme til din pc helt automatisk, så det er ikke sikkert, du opdager, at Flash Player forsvinder for evigt. 

Nu kunne man jo være nervøs for, om opdateringen skulle skabe problemer for brugerne, men faktisk trak Adobe, der er firmaet bag Flash, stikket allerede i midten af januar. 

Adobe havde simpelt hen tidsindstillet Flash til at holde op med at virke fra 12. januar. Så selv om du stadig skulle have afspilleren installeret, så ville den altså ikke kunne afspille medier.

> Læs også: Nu er det helt slut med Flash Player

Opdateringen, som fjerne Flash Player fra din pc, hedder KB4577586.
Opdatering

Opdateringen, som fjerne Flash Player fra din pc, hedder KB4577586. I indstillinger under Windows Update kan du se, om du har fået opdatereing. 

God idé at fjerne Flash Player

Som vi tidligere har skrevet, betyder nedlukningen af Flash Player, at der ikke længere bliver lavet sikkerhedsopdateringer til programmet. 

Det kan potentielt resultere i sikkerhedshuller, som hackere kan udnytte til at få adgang til din pc.

Derfor kan vi kun opfordre dig til at fjerne programmet, hvis du ikke allerede har gjort det - eller det ikke er sket med den automatiske Windows-opdatering. 

Du skal også tage dig i agt for svindlere, som forsøger at lokke dig til at opdatere det lukkede program. Det kan du læse mere om her.

Hvad er Adobe Flash Player?

Flash Player var tidligere en meget populær medieafspiller, som blev brugt til at vise fx video og animationer i internetbrowsere. 

Du kunne også spille små spil i Flash, og der fandtes websites, hvor du kunne vælge mellem et utal af Flash-spil. Du kender måske også afspilleren for dens konstante opdateringer i Windows.

Flash blev skabt i 1996 af firmaet Macromedia, men siden Adobe overtog firmaet i 2005, er det Adobe, der har stået bag. Adobe har også leveret de værktøjer, som man kunne bruge til at skabe de filer, som man kunne afspille i Flash Player.

Flash blev blandt andet kritiseret for sin dårlige ydelse og de mange sikkerhedshuller.

Apple var et af de første firmaer, der stoppede understøttelsen af Flash, og i de senere år er afspilleren langsomt blevet udfaset, og pr 1. januar 2021 lukkede Adobe endegyldigt ned for programmet. 

Måske er du interesseret i ...