Sets i Windows 10

Funktionen Sets i Windows 10 skulle samle flere programmer i faner i ét vindue, men nu er værktøjet lagt i graven.

© Microsoft

Microsoft dropper funktionen Sets

En længe ventet funktion, der gør det muligt at samle programmer i ét vindue, er nu blevet skrinlagt, før funktionen blev lanceret, men Microsoft kommer med et alternativ.

Allerede for et år siden var der forlydener om, at Microsoft endelige var klar med en ny og spændende funktion i Windows 10. 

Sets, som funktionen skulle hedde, var tidligere blevet vist frem af Microsoft, og den var i en lang periode en del af Windows Insider, hvor interesserede kan agere prøvekaniner for potentielt nye Windows-funktioner.

Sets gjorde det muligt at samle flere programmer i ét vindue, hvor programmerne blev arrangeret i faneblade - præcis som du kender det fra en internetbrowser. Funktionen blev aldrig en del af opdateringen, der kom i foråret 2018, og heller ikke i efteråret var den en del af den endelige pakke - og nu er den helt fjernet fra Windows Insider. 

Med andre ord: Sets bliver ikke til noget. Det bekræfter anonyme kilder i firmaet til mediet ZDNet.

Microsoft brygger på et alternativ til Sets

En af de helt store årsager til, at Sets ikke bliver til noget, skyldes, at Microsoft besluttede at skifte motor - til Chromium - på sin browser Edge. 

Dermed vil Edge ikke kunne fungere i Sets, som i første omgang udelukkende ville virke med Microsofts egne programmer som kontorpakken Office.

Selvom Sets nu officielt virker til at være lagt i graven, så har Microsoft ikke skrinlagt planerne om en lignende funktion. Ledende medarbejdere bekræfter således over for ZDNet, at de stadig prioriterer en lignende funktion, hvor du kan samle programmer i faneblade.

Læs meget mere om kommende funktioner i Windows 10 her.

Måske er du interesseret i ...