Store ændringer på vej til Windows i 2021

Kigger du lidt ud i horisonten, vil Microsoft være klar med et markant anderledes Windows 10.

Enorm overhaling på vej til Windows

Stifinder, Proceslinjen og Startmenuen vil blive ændret radikalt i Windows 10. Microsoft vil få Windows 10 til at minde mere om søstersystemet Windows 10X. Microsofts projekt til formålet hedder Sun Valley og vil udmønte sig i ændringerne sidst i 2021.

4. november 2020 af Steffen Nielsen

Har du hørt om "Sun Valley"?

Det er et stort Microsoft-projekt, som stille og roligt er ved at forberede store ændringer i Windows 10.

Det er det veletablerede medie Windows Central, der melder om Microsofts fremtidsplaner. Ifølge mediets kilde hos Microsoft vil ændringerne være særdeles gennemgribende.

Siden Windows 10's fødsel i 2015 har det ellers været sparsomt med ændringer i brugerfladen, selvom der løbende er kommet nye værktøjer til.

På overfladen har systemet stort set lignet sig selv i fem år. Men det bliver der lavet om på nu.

Stifinder bliver anderledes

Kerneværktøjet i Windows – Stifinder – er en af de områder, hvor der sættes ind hos Microsoft. 

Her er der ellers kun sket minimale forandringer i de seneste mange år. Også Proceslinjen, Handlingscenter og Startmenuen vil være genstand for ændringerne, lyder meldingen. 

I det store hele går ændringerne ud på at få Windows 10 til at minde mere om søstersystemet Windows 10X. Det er det styresystem, som Microsoft har specialbygget til foldbare skærme og 2-i-en-pc'er. 

Windows 10X udmærker sig ved at kunne tilpasse brugerfladen alt efter, om du bruger én eller begge skærme.

Du må vente godt et år

Ifølge Windows Central vil ændringerne blive rullet ud i forbindelse med opdateringen "Cobalt", som først ventes klar sidst på året i 2021.

Microsoft har endnu ikke meldt officielt ud om de planlagte ændringer. Mens vi venter på flere detaljer om Microsofts planer for en mere fleksibel brugerflade, kan du tage et nærmere kig på den seneste halvårsopdatering, som også byder på spændende tiltag. 

Læs om opdateringen 20h2 her.

Måske er du interesseret i ...