Det er en god idé at tilføje flere brugere i Windows.
For hele familien:

Det giver mange spændende muligheder at tilføje flere brugere til din pc derhjemme. Se her, hvordan du gør det let i Windows.

© Shutterstock

Derfor bør du tilføje flere brugere til din pc

Er I mange der deles om computeren derhjemme, giver det rigtig god mening at oprette flere brugere i Windows. Se alle fordelene her.

Nogle foretrækker et mørkt tema i Windows, en afdæmpet baggrund og et ordentligt og ryddeligt Skrive­bord.

LÆS OGSÅ: Sådan bruger du Nyheder og interesser i Windows 10

Andre foretrækker det lyse tema, en farverig baggrund og et kao­tisk og uorganiseret Skrivebord med mapper, filer og programmer i ét stort virvar. Sådan er vi så forskellige, og heldigvis for det.

Men skal man deles om familiens computer, kan de forskellige præferencer godt give anledning til irritation og frustrationer, når flere skal skiftes til at bruge den samme maskine og blive enige om, hvordan den skal se ud og behandles.

Alle kan få det som de vil

I Windows 10 og 11 er det heldigvis muligt at tilføje flere brugere til en computer. 

LÆS OGSÅ: Få mere ud af startmenuen i Windows 10

Dermed kan hver enkelt bruger nemt få adgang til egen skrivebordsbaggrund, favoritprogrammer og indstillinger, så det bliver præcis, som vedkommende gerne vil have det. 

Og det går lynhurtigt og er faktisk slet ikke så svært at gøre. Faktisk tager det ikke mere end et par minutter at lave en ny bruger på din computer.

Få svar på dine spørgsmål om brugere i Windows:

Hvor mange brugere kan jeg tilføje?

Du kan oprette så mange brugere, som du vil. Udover at tilføje brugere fra din familie kan du også vælge selv at have flere brugere på din pc. 

På den måde kan du fx dele arbejde og privatliv op med to forskellige kontoer på pc’en.

Hvad betyder det, at en bruger har administrator­rettigheder?

En bruger med en administratorkonto kan få adgang til hvad som helst på pc’en, herunder også filer. Giv derfor kun administratorrettigheder til personer, der har styr på computere, og som du har fuld tillid til.

Er det nødvendigt, at alle har en Microsoft-konto?

Nej, man behøver ikke at have en online-konto hos Microsoft for at blive oprettet som bruger på en computer i Windows 10 og Windows 11. Dermed er det fx også muligt at tilføje børn som brugere på din computer derhjemme.

Kan man dele ­programmer på tværs af brugere?

Som udgangspunkt har du kun de programmer, du selv installerer, på din bruger. Men når en administrator installerer et program, får vedkommende mulighed for at installere programmet hos alle brugere – eller kun hos sig selv.

Kan jeg vælge mine egne indstillinger på min bruger?

Ja, indstillinger som fx opløsning, sprog, ikoner i startmenuen osv. kan indstilles uafhængigt af de andre brugere på computeren, så du kan få din Windows-oplevelse præcis, som du vil have den.

Lær selv at tilføje brugere

I det nye nummer af Komputer for alle nummer 12/2022 viser vi dig, hvordan du opretter en ny bruger i Windows og dermed får adgang til alle de fordele, det har. 

Vi viser dig også, hvordan du giver brugeren særlige administratorrettigheder, og hvordan du sletter en bruger igen. 

Magasinet kan købes, hvor du plejer at købe magasiner, men du kan også læse artiklen digitalt i Fordelszonen allerede nu. 

> Du finder artiklen i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...