Hvis din Android-telefon eller din tablet med Android som styresystem er af ældre dato, er den muligvis i overhængende fare for at få malware.
Det viser en ny undersøgelse foretaget af den britiske forbrugerorganisation Which?.
Data fra Google viser ifølge undersøgelsen, at to ud af fem Android-brugere verden over ikke længere får vigtige sikkerhedsopdateringer på sine produkter. Det er over en milliard devices.
Dit Android-produkt har ikke nødvendigvis problemer nu og her, men uden sikkerhedsopdateringer, er der større risiko for, at din telefon eller tablet bliver inficeret med malware på et tidspunkt.
> LÆS OGSÅ: Hvad er malware?
Risiko for at få stjålet data
40 procent af Android-brugere er ifølge Which?-undersøgelsen i fare for at blive angrebet, fordi de ikke får de nødvendige sikkerhedsopdateringer. Der er tale om telefoner og tablets, der har et Android-styresystem, som er ældre end version 7.0.
Android-brugere med modeller af ældre dato risikerer dermed at blive udsat for en række cyberangreb, og det kan blive kostbart for dig, hvis du har et sårbart produkt.
Undersøgelsen viser, at du kan risikere, at hackere stjæler dine personlige oplysninger, at du kan blive spammet med reklamer, eller du kan risikere at blive skrevet op til et dyrt abonnement gennem din telefon.
> LÆS OGSÅ: Ny malware stjæler dine topsikre kodeord
Sådan beskytter du din Android-enhed
Hvis dit Android-produkt er mere end to år gammelt, bør du tjekke, om det kan blive opdateret til en nyere version af Android.
Her kan du se, hvordan du skal gøre.
Vær opmærksom på, at metoden kan variere en smule afhængig af, hvilket mærke din telefon er:

Sådan tjekker du, om der er opdateringer til din Android-telefon.
© Komputer for alle- Gå til telefonens indstillinger ved at klikke på tandhjul-ikonet.
- Klik nu på System
- Klik nu på Systemopdateringer eller lignende
- Nu tjekker telefonen for opdateringer. Er der en opdatering til din telefon, får du her besked, og du kan installere den.
> LÆS OGSÅ: Advarsel: Disse apps kan koste dig en formue
4 tips til bedre beskyttelse
Forbrugerorganisationen Which? anbefaler desuden at tage følgende forholdsregler, hvis du vil beskytte dit Android-produkt yderligere:
1. Vær opmærksom på, hvad du downloader
En stor del af hackerangreb på smartphones og tablets sker ved at downloade apps, der ikke er hentet fra den officielle Google Play-butik.
2. Pas på, hvad du klikker på
Listige hackere forsøger ofte at få dig til at klikke på diverse links, du får tilsendt via SMS- eller MMS-beskeder.
Vær meget påpasselig med ikke at klikke på links, der ser mærkelige ud - især hvis du ikke kender afsenderen.
3. Lav backup af dine data
Hvis du sikrer dig, at dine data er gemt mindst to steder, fysisk på en harddisk og i en sky, undgår du at miste noget vigtigt.
4. Få antivirusprogrammer til din smartphone
Der findes mange antivirusprogrammer til Android-telefoner, men det er ikke alle, der bruger dem.
Komputer for alle anbefaler antivirusprogrammet Sophos til din Android-enhed. Det kan du finde med en grundig vejledning på dansk her i Fordelszonen.