Android Auto Danmark

Android Auto app'en kan nemt tilsluttes din bils indbyggede skærm.

© David Jancik / Shutterstock.com

Android Auto - Googles hemmelige app til bilen

Mange danske biler reklamerer allerede med, at de er klar til at bruge Android Auto - men hvad er det, og hvordan kan du bruge det?

7. marts 2019 af Martin Haverholm

I mange lande verden over, kan bilejere glæde sig over at bruge alle deres mobiltelefons funktioner håndfrit via Android Auto app’en. 

Men ikke i Danmark. Endnu.

Selvom mange biler allerede sælges i Danmark med løfte om at fungere med Android Auto, kan app’en ikke hentes til danske Android-telefoner. I hvert fald ikke officielt.

Af uransagelige har Google valgt at udelade Android Auto app’en fra Google Play Butik i de nordiske lande. Er du modig, kan Android Auto app dog hentes fra andre sider. 

De, der har brugt den, fortæller, at den fungerer fint på dansk allerede.

Læs meget mere om Android - nyheder, tips, gode apps og meget mere

Hvad er Android Auto?

Android Auto Danmark app installeret i bil

Android Auto forbinder din Android-telefon og din bil, så du kan bruge Google Maps fra mobilen og tale håndfrit i telefonen blandt meget andet. 

© Wikimedia

Android Auto er en app fra Google, der gør det nemt at forbinde din Android-telefon til den skærm, der findes i de fleste nyere biler. Har du ikke sådan en skærm, kan Android Auto også bruges direkte på mobilen.

Med Android Auto app’en får du nemt adgang til de funktioner, du har mest brug for, mens du kører. Vigtigst af alt er, at Android Auto kan forstå hvad du siger, så du kan betjene den håndfrit, og holde begge hænder på rattet.

Blandt de funktioner, du kan bruge med Android Auto er selvfølgelig Google Maps og den populære trafik-app Waze. 

Du kan dog også bruge stemmekommandoer til både at vælge musik fra fx Spotify og diktere sms’er eller ringe håndfrit.

Læs også: Her er de skjulte funktioner i Google Maps

Hvornår kommer Android Auto til Danmark?

Android Autos startmenu på Dansk

Selvom Android Auto app'en ikke er officielt tilgængelig i Norden, fungerer den uofficielle version upåklageligt på dansk.

Google har endnu ikke selv udtalt sig om, hvornår Android Auto kommer til Danmark. Der er dog flere tegn på, at der ikke kommer til at gå lang tid endnu.

De danskere, der allerede har prøvet Android Auto på dansk, fortæller at alt i app’en fungerer fint. Derfor tyder det altså på, at Google kun mangler at pudse nogle mindre detaljer af.

Desuden har bilmærker som Opel, Citroën, Ford, Mazda, Nissan, Volkswagen og flere andre allerede Android Auto i deres nyere modeller. Dermed er der altså også mulighed for at slutte app’en til danske biler.

Sådan får du Android Auto nu

Android telefon med GPS kort.  Android Auto Danmark.

Android Auto kan også bruges uden en indbygget skærm i din bil. Så bruger du blot mobilens skærm med Android Auto app.

© Pixabay

Vil du ikke vente på, at Google endelig gør Android Auto app tilgængelig i Google Play Butik? Så har du faktisk mulighed for at installere app'en allerede i dag. 

Men gør det kun, hvis du er sikker på, hvad du gør.

Du kan hente en installationsfil, en såkaldt apk-fil, til Android Auto på eksterne sider. For at installere apk-filen, skal du give speciel tilladelse til det i din telefons indstillinger.

Da du giver filen adgang til følsomme indstillinger på din mobiltelefon, er det vigtigt, at du henter din installationsfil fra en side, du har tillid til.

Vi har gode erfaringer med hjemmesiden apkmirror.com, men det kan alligevel ske, filen ikke fungerer med din telefon, så det er stadig på eget ansvar, hvis du installerer app’en på denne måde.

Måske er du interesseret i ...