Android Auto app Danmark

Android Auto app'en kan nemt tilsluttes din bils indbyggede skærm.

© David Jancik / Shutterstock.com

Android Auto - Googles hemmelige app til bilen

Mange danske biler reklamerer allerede med, at de er klar til at bruge Android Auto - men hvad er det, og hvordan kan du bruge det?

20. august 2019 af Martin Haverholm

Nu findes Android Auto på dansk

Opdateret 11/5-2020

Indtil nu har du kun kunnet bruge Android Auto på dansk, hvis du installerede app'en via en apk.-fil (se hvordan længere nede i denne artikel), men nu kan du få Android Auto på dansk til din Android-mobil direkte i Google Play Store.

Du skal dog være opmærksom på, at det kræver, at din mobil har Android 10-versionen af styresystemet fra efteråret 2019 installeret. Det har mange - men ikke alle - nyere Android-mobiler, ligesom nogle ældre modeller kan opdateres.

Men det er altså ikke alle Android-brugere, som nu har adgang til Android Auto på dansk.

Med app'en Android Auto fra Google Play Store kan du koble din mobil sammen med din bil, hvis denne er forberedt til Android Auto. I nogle tilfælde kan du bruge Android Auto via Bluetooth, men i mange biler kræver det et USB-kabel.

Google har endnu ikke selv meldt ud, at Android Auto nu findes på dansk i Google Play Store, og der kan være udfordringer med at få systemet til at fungere. Det skyldes især, at der er så mange forskellige producenter af Android-mobiler, som har deres forskellige måder at indrette mobilerne på. 

Hvad er Android Auto?

Android Auto er en app fra Google, der gør det nemt at forbinde din Android-telefon til den skærm, der findes i de fleste nyere biler. Har du ikke sådan en skærm, kan Android Auto også bruges direkte på mobilen.

Med Android Auto app’en får du nemt adgang til de funktioner, du har mest brug for, mens du kører. Vigtigst af alt er, at Android Auto kan forstå hvad du siger, så du kan betjene den håndfrit, og holde begge hænder på rattet.

Blandt de funktioner, du kan bruge med Android Auto er selvfølgelig Google Maps og den populære trafik-app Waze. 

Du kan dog også bruge stemmekommandoer til både at vælge musik fra fx Spotify og diktere sms’er eller ringe håndfrit.

Læs også: Her er de skjulte funktioner i Google Maps

Android Auto Danmark app installeret i bil
Android Auto

Android Auto forbinder din Android-telefon og din bil, så du kan bruge Google Maps fra mobilen og tale håndfrit i telefonen blandt meget andet. 

© Wikimedia

Hvornår kommer Android Auto til Danmark?

I mange lande verden over, kan bilejere glæde sig over at bruge alle deres mobiltelefons funktioner håndfrit via Android Auto app’en. 

Men ikke i Danmark. Endnu.

Selvom mange biler allerede sælges i Danmark med løfte om at fungere med Android Auto, kan app’en ikke hentes til danske Android-telefoner. I hvert fald ikke officielt.

Af uransagelige har Google valgt at udelade Android Auto app’en fra Google Play Butik i de nordiske lande. Er du modig, kan Android Auto app dog hentes fra andre sider. (Længere nede i artiklen viser vi, hvordan du alligevel kan få Android Auto i din bil)

De, der har brugt den, fortæller, at den fungerer fint på dansk allerede.

Læs meget mere om Android - nyheder, tips, gode apps og meget mere

Android Autos startmenu på Dansk
Android Auto

Selvom Android Auto app'en ikke er officielt tilgængelig i Norden, fungerer den uofficielle version upåklageligt på dansk.

Kan du bruge Android Auto på dansk nu?

Google har endnu ikke selv udtalt sig om, hvornår Android Auto kommer til Danmark. Der er dog flere tegn på, at der ikke kommer til at gå lang tid endnu.

De danskere, der allerede har prøvet Android Auto på dansk, fortæller at alt i app’en fungerer fint. 

Derfor tyder det altså på, at Google kun mangler at pudse nogle mindre detaljer af.

Desuden har bilmærker som Audi, Opel, Citroën, Ford, Mazda, Nissan, Volkswagen og flere andre allerede Android Auto i deres nyere modeller. 

Dermed er der altså også mulighed for at slutte app’en til danske biler.

Android Auto annonceret ved en fejl

I starten af juli 2019 annoncerede Google på deres hjemmeside, at Android Auto nu var tilgængelig i de nordiske lande. Den annoncering viste sig dog at være en fejl, og blev slettet kort tid efter.

Googles fejlagtige annoncering synes dog at bekræfte, at Android Auto er lige på trapperne i Danmark og de andre nordiske lande.

Vi har desuden fået bekræftet, at Android Auto nu virker i Finland, hvor app'en heller ikke er officielt annonceret endnu. 

Android telefon med GPS kort.  Android Auto Danmark.
Android Auto

Android Auto kan også bruges uden en indbygget skærm i din bil. Så bruger du blot mobilens skærm med Android Auto app.

© Pixabay

Sådan får du Android Auto på dansk nu!

Vil du ikke vente på, at Google endelig gør Android Auto app tilgængelig på dansk i Google Play Butik? Så har du faktisk mulighed for at installere app'en allerede i dag. 

Men gør det kun, hvis du er sikker på, hvad du gør.

Du kan hente en installationsfil, en såkaldt apk-fil, til Android Auto på eksterne sider. For at installere Andorid Auto apk-filen, skal du give speciel tilladelse til det i din telefons indstillinger.

Da du giver filen adgang til følsomme indstillinger på din mobiltelefon, er det vigtigt, at du henter din installationsfil fra en side, du har tillid til.

Vi har gode erfaringer med hjemmesiden apkmirror.com, men det kan alligevel ske, filen ikke fungerer med din telefon, så det er stadig på eget ansvar, hvis du installerer app’en på denne måde.

Måske er du interesseret i ...