Android Malware
Malware

Flere millioner Android-brugere har hentet apps, som kan indeholde virus. 

© Shutterstock

Farlige Android-apps hentet af mere end 4,5 millioner brugere

En ny virus er fundet i 27 apps på Google play, som flere millioner brugere har hentet. Læs her, om du har hentet en af de farlige apps.

22. januar 2018 af Peter Skovbjerg Jensen

I et nyt sikkerhedsbrist i Google Play har sikkerhedsfirmaet Dr. Web fundet 27 spil i Googles app-butik, der indeholder malware, som automatisk klikker på reklamer for at tjene bagmændene penge.

Desuden giver virussen hackere mulighed for senere at stjæle dine koder og følsomme oplysninger ifølge Dr. Web.

Det er derfor meget vigtigt, at du tjekker, om du har hentet en af de inficerede apps. 

Dr. Web har lavet en liste over de farlige apps, som du kan se herunder. Hvis du har hentet en af de apps, der er nævnt på listen, skal du derfor afinstallere den med det samme.

Malware i apps fra Google Play

Disse 27 apps fra Google Play er inficeret med virus. Har du downloadet dem, bør du straks slette dem igen. 

Tvivlsom sikkerhed i Google Play

Det har indtil videre ikke været et godt år for Google Plays sikkerhed. 

For to uger siden kunne vi rapportere, at flere værktøjsapps i Google Play indeholdte en virus, der oversvømmede din smartphone med reklamer.

Desuden kunne sikkerhedsfirmaet Check Point for nyligt fortælle, at flere apps til børn i Google Play var udstyret med en virus, der viste porno på skærmen.

Det tegner et billede af, at apps i Google Play ikke nødvendigvis er sikre, selvom de hentes fra den mest troværdige app-butik tilgængelig for Android. 

Vi anbefaler derfor, at du henter et godt antivirusprogram til din telefon, som kan beskytte dig, når Google Play ikke gør. 

Du kan læse mere om de bedste sikkerhedsprogrammer til Android her.

> Få en sikker computer med et nummer af Komputer for alle og fuld adgang til Fordelszonen med over 300 sikre og gennemtestede programmer for kun 29 kroner lige nu. 

Måske er du interesseret i ...