Få bedre lyd på Skype, Teams og andre tjenester
Bedre lyd:

Med vores tips bliver lyden bedre, når du bruger videochat-værktøjer som Skype og Teams.

© Shutterstock

Få bedre lyd fra din mikrofon på computeren

Dårlig og hakkende lyd er utrolig irriterende, når du snakker med andre på Teams eller Skype. Vi viser dig her, hvordan du gør lyden i din ende langt bedre.

“Hvad siger du? Du falder lidt ud ... Det skratter noget … Kan du prøve at justere din mikrofon? Sidder du i din kælder, lyden er ikke særlig god.”

LÆS OGSÅ: Sådan holder du møde på nettet

Det kan være en både frustrerende og irriterende oplevelse at deltage i et opkald, hvor lyden ikke er særlig god, og du må gentage dig selv, så personen i den anden ende kan høre, hvad der bliver sagt.

Det har mange formentlig oplevet den seneste tid, hvor Corona-pandemien har gjort, at vi bruger videochat-værktøjer langt mere end tidligere, så vi kan holde forbindelsen med venner, familie og kolleger. 

Men en skrattende mikrofon kan altså tage luften ud af de fleste samtaler, hvad enten det er med chefen eller din moster i den anden ende.

Heldigvis er der en række ting, du selv kan gøre, for at sørge for, at lyden i din mikrofon er så god som muligt.

Vælg det rigtige lokale til videosamtalen

Akustik er vigtigt, når det kommer til lyd. Vælg derfor et lokale, hvor der ikke er for meget ekko om rumklang, da det vil blive opfanget af mikrofonen.

LÆS OGSÅ: Derfor skal du dække dit webcam til

Sørg derfor for, at der er masser af ‘bløde’ materialer i det rum, du befinder dig i, som kan fjerne ekkoet. Det kan fx være tæpper, gardiner, møbler og sågar billeder på væggene.

Prøv dig frem med forskellige rum, til du finder et sted, hvor lyden er optimal.

Placer dig i forhold til mikrofonen

En anden vigtig faktor, der afgør, hvor god lyden er, er afstanden til din mikrofon. Jo længere væk, du er placeret fra mikrofonen, jo dårligere bliver lyden.

LÆS OGSÅ: Har du styr på dit privatliv? Få det med vores nye værktøj

Det skyldes både, at stemmen kan blive forvrænget, når den skal vandre langt for at blive opfanget af mikrofonen, men det skyldes også, at mikrofonen har nemmere ved at opfange irriterende baggrundsstøj, når du sidder langt fra mikrofonen.

Prøv derfor at komme så tæt som muligt på din mikrofon, selvom det kan være nemmere sagt end gjort. Er mikrofonen fx indbygget i din computer, så kan du prøve at hæve din computer med bøger eller lignende, så den kommer tættere på dit ansigt.

Den bedste løsning: Brug mobilen som mikrofon

En nem måde at få bedre lyd på, er at købe en ekstern mikrofon til din computer, så lyden bliver krystalklar.

Men den slags koster penge, og faktisk har du allerede en ganske glimrende mikrofon i din lomme, som snildt kan bruges til formålet: Din telefon.

LÆS OGSÅ: Brug mobilens kamera som webkamera

Og på redaktionen har vi fundet et nyt og ganske kløgtigt program, der lader dig bruge netop mikrofonen i din mobil i stedet for computerens indbyggede mikrofon.

I det nye nummer af Komputer for alle nummer 4/2022 viser vi dig, hvordan du bruger det geniale program, så dine videosamtaler på computeren bliver langt bedre. 

> Du kan hente programmet og artiklen i Fordelszonen her (kræver login)

Måske er du interesseret i ...