Corona-virus gør ny elektronik dyrere

Corona-virussen rammer både producenter af it-udstyr og forbrugerne. Producenterne mister omsætning, og forbrugerne kan opleve højere priser.

Corona-virus gør ny elektronik dyrere

Corona-virussen har fået flere elektronikfabrikker i Kina til at indstille produktionen. Det kan gøre din næste smartphone eller PC dyrere.

Imens Corona-virussen stadig spredes i store dele af verden, viser konsekvenserne af sygdommen sig nu også på andre fronter:

Flere elektronikfabrikker i Kina har været nødt til at holde lukket i længere tid, på grund af smittefaren. Det giver problemer for producenter af mange forskellige produkter.

På længere sigt kan det betyde dyrere produkter på hylderne verden over.

> Læs også: Falske emails narrer dig med Corona-virus

Corona kan give dyrere iPhones

Blandt de fabrikker, der er ramt, er flere af Foxconns fabrikker i Kina. 

Foxconn laver flere af komponenterne i Apple’s iPhones, så den manglende produktion kan føre til dyrere iPhones, eller at nogle produkter bliver forsinket.

I byen Wuhan, hvor de første tilfælde af Corona-virus blev registreret, har fem LCD-fabrikker været nødt til at lukke i en periode. 

Disse fabrikker laver skærmpaneler til både fladskærms-tv og computerskærme for flere forskellige firmaer, som altså heller ikke kan blive produceret færdigt.

Udbruddet af Corona-virus kom i forlængelse af fejringen af det kinesiske nytår, hvor mange fabriksarbejdere rejser hjem for at besøge familien. Derfor var mange fabrikker allerede lukket mere eller mindre ned, da virussen ramte.

Apple nedskruer forventninger

Corona-virus rammer også producenterne økonomisk lige nu. 

Senest har Apple meldt ud, at de grundet Corona-virus ikke kan indfri de forventninger, de havde til omsætningen i dette kvartal.

Én ting er, at fabrikkerne er lukket ned, så de ikke kan producere de telefoner og computere, som skal sælges over hele verden. Men en anden er, at Kina er gået i stå. 

Ligesom fabrikkerne er mange butikker lukket helt eller delvist ned - inklusiv Apples egen butikker - og kinesernes købelyst er helt i bund. 

Apples efterspørgsel uden for Kina fejler dog ingenting, melder it-virksomheden. Men meget tyder på, at kunderne må væbne sig med tålmodighed - og måske med en større tegnebog.

> Hvor er der Corona-virus lige nu? Tjek kortet her

Måske er du interesseret i ...