Hjemmekontor: Sådan indretter du bedst

Med et par justeringer kan du gøre hjemmearbejdspladsen langt bedre. 

© Komputer for alle

Sådan indretter du dit hjemmekontor

Skal du arbejde hjemmefra? Så er der en række ting, du kan gøre, for at din hjemmearbejdsplads bliver så god og skånsom som muligt.

Det kan let give problemer med kroppen, hvis din hjemmearbejdsplads ikke er indrettet korrekt. 

Men du kan let gøre kontoret bedre, uden det koster en formue. 

Her får du nogle tips til, hvordan du let kan optimere på dit hjemmekontor. 

Ekstraudstyr til den bærbare computer

Skal du arbejde på din bærbare computer, er netop computerens udstyr et godt sted at starte. 

Her kommer du rigtig langt med en ekstern skærm, tastatur og mus. Det gør den bærbare computer langt mere komfortabel og ergonomisk at bruge. 

I langt de fleste tilfælde tilsluttes både mus og tastatur blot med et USB-kabel til pc’en, og Windows vil automatisk finde en passende standard-driver, så udstyret straks virker.

> Læs også hvordan du kobler din gamle skærm op til pc'en her

Du kan effektivt minimere smerter ved pc-arbejde ved at skubbe tastatur og mus et stykke ind på bordet, så du har plads til at hvile underarmene på bordet. 

> Læs også: Brug din tablet som ekstra skærm

Hjemmekontor

Den bedste arbejdsstilling får du ved at stræbe efter disse vinkler på arme, ben og ryg. Du skal også gerne undgå at række ind over bordet, hvis dit tastatur eller din mus står langt inde på bordet. 

Sådan finder du det rigtige udstyr

Har du ikke allerede mus, skærm og tastatur liggende, så kan det være noget af en jungle at finde ud af, hvad du skal vælge.

I Testzonen finder du masser af anmeldelser af både tastatur, mus og andet tilbehør til din computer, så du kan vælge det helt rigtige til den helt rigtige pris.

Her kan du fx læse om et af vores favorittastaturer, Logitech MK850, eller læse en anmeldelse af musen Logitech G603, som er en rigtig fornuftig mus til prisen.

I Komputer for alle nr. 1, 2021 kan du læse vores stortest af seks, gode 27 tommer skærme. Her kan du fx se, om HP's nye, trådløse skærm er noget for dig. 

>> Læs stortesten i Fordelszonen her.

Klik på punkterne på billedet herunder for at læse de gode råd. 

Sådan placerer du skærmen 

Har du ikke en ekstern skærm, så kan du hæve den bærbare med et nogle bøger eller lignende, så du får den op i øjenhøjde frem for at kigge ned på den og belaste nakken unødvendigt. 

> Læs også: Læs anmeldelser af masser af skærme i Testzonen 

Skærmens billede bør være omkring 60-80 cm fra dine øjne – afhængigt af dit syn og skærmens størrelse og opløsning. Så sikrer du, at du får langt bedre arbejdsbetingelser, end hvis du blot havde arbejdet ved den bærbare pc.

Det kan også godt betale sig at tænke over, hvor du placerer skærmen på skrivebordet. Reflekteres lyset i skærmen, får du ondt i øjnene, det kan være svært at styre musen, og du kan ende med en grim hovedpine. 

Optimalt bør du placere dig med siden til et vindue, så du hverken får solen i øjnene eller direkte ind på skærmen.

> Læs også: Corona-svindel: Cyberkriminelle snyder dig i indbakken

Sid ordentligt og hold pauser

Når du skal sidde længe ved computeren, bør du sidde på en ordentilg stol, der yder ordentlig støtte og som indbyder til en ordentlig siddestilling. 

Vælg derfor ikke en af stuens hårde spisebordsstole, men forsøg så vidt muligt at bruge en kontorstol, som er lavet til formålet. 

Derudover er det vigtigt at skifte stilling i stolen løbende, gerne hvert 20 minut. 

Gå også gerne en lille tur en gang i timen, så du får rørt musklerne. Har du et hæve-sænke-bord kan du desuden med fordel stå op en del af din arbejdsdag. 

> Læs også: Sådan klarer du Corona-karantæne med din pc

Måske er du interesseret i ...