gratis fodbold er farligt

Pas på med gratis fodbold på nettet. Du kan bringe din computers sikkerhed i fare.

Gratis fodbold-streams er farlige

Du bør holde dig fra hjemmesider med gratis fodbold-streaming, for det kan ende med alvorlige virusinfektioner på computeren, viser en ny undersøgelse.

19. juni 2018

Det kan være fristende at se fodbold fra gratis streaming-sider på internettet fremfor at betale i dyre domme for en tv-pakke. 

Fornøjelserne på hjemmesider med fodbold-streaming kan dog ende med at blive særdeles dyre, for mange af disse sider er - foruden at være ulovlige - fulde af virus, viser en undersøgelse.

Forskere fra Stony Brook Universitetet i USA har undersøgt flere tusinde streams, og erfarede at cirka halvdelen af siderne installerede ondsindede programmer på deres computere. 

Særligt i forbindelse med VM-slutrunden i Rusland og andre store fodboldbegivenheder er der risiko for at falde i kløerne på it-kriminelle. 

"Disse sider er bygget til at se legitime ud, og de vil ofte have et vindue over videoen med en reklame med en falsk luk- eller afspilningsknap," siger Kecia Hoyt fra sikkerhedsfirmaet Fidelis Cybersecurity til den engelske avis The Independent.

Sådan streamer du alle kampe fra VM-slutrunden

Sådan bliver din computer ramt

Du udsætter altså din computer for fare, hvis du klikker på enten luk- eller afspilningsknappen. 

På nogle sider udløser det nemlig, at et ondsindet program bliver installeret på din pc, mens du på andre sider bliver opfordret til at installere en tilføjelse til browseren for at se kampen.

Udvidelsen kan derefter fylde andre og tilforladelige hjemmesider med farlige reklamer, hvor ét enkelt klik fører til, at du installerer virus og malware på din pc.

Undersøgelsen giver ingen bud på en løsning af problemet, da nye streaming-sider dukker op, så snart andre bliver lukket. 

Derfor bør du altså helt holde dig fra denne type sider. 

Læs, hvordan du kan streame VM-slutrunden uden fare for virusinfektioner.

Redaktionen anbefaler: Få en komplet sikkerhedspakke nu

Komputer for alle har samlet 10 stærke programmer i en komplet sikkerhedspakke. Programmerne er nøje udvalgt og gennemtestet af vores eksperter, og du finder altid den nyeste version til download i bladets Fordelszone.

Til hvert program får du desuden en grundig trin for trin-guide, som hjælper dig med at sikre din pc bedst muligt.

> Lige nu får du et nummer af Komputer for alle samt fuld adgang til Fordelszonen for kun 29 kroner. Læs mere her.

Måske er du interesseret i ...