Samsung kan deaktivere alle solgte fjernsyn
Samsung

Selvom du har købt og betalt dit Samsung-tv, kan du risikere at det deaktiveres af Samsung selv - eller af hackere - fordi det rummer en særlig blokerings-software.

Samsung kan deaktivere alle solgte fjernsyn

Alle Samsung-tv med internet-funktionalitet rummer softwaren TV Block, som giver Samsung mulighed for at deaktivere fjernsynet på afstand. Funktionen har netop været i brug i forbindelse med optøjerne i Sydafrika.

I juli førte optøjer og demonstrationer i Sydafrika til, at adskillige butikker og varehuse blev ranet af kriminelle horder. 

Tyverierne og røverierne ramte også flere Samsung-varehuse, som blev tømt for dyre fladskærme af de tyve, som udnyttede den ustabile situation i landet til at berige sig selv.

Desværre for de kriminelle viser det sig nu, at deres indsats har været forgæves. De stjålne fjernsyn kan højst bruges som dørstoppere.

Samsung kan deaktivere skærme på afstand

I august afslørede Samsung, at alle deres tv-apparater rummer et stykke software, der hedder TV Block.

Det gjorde de dels i denne pressemeddelelse og i nedenstående opslag på det sociale netværk Twitter:

På det sociale medie Twitter skrev Samsung for nylig om TV Block.
TV Block:

På det sociale medie Twitter skrev Samsung for nylig om TV Block, som gør det muligt at deaktivere dit Samsung-tv uanset hvor i verden, det befinder sig. 


I meddelelsen forklarer Samsung, at TV Block er en fjernbetjent funktion, som opdager hvis et Samsung tv er blevet aktiveret på et forkert grundlag - og om apparatet bliver brugt af den retmæssige ejer. 

Firmaet forklarer desuden, at de stjålne fjernsyn fra varehusene i Sydafrika alle er blevet deaktiveret af Samsung, så de hverken kan bruges af tyvene eller sælges videre.

> Læs også: Få styr på dit privatliv på nettet 

Sådan virker Samsungs TV Block

Samsung forklarer selv i detaljer på deres hjemmeside, hvordan TV Block virker. 

  1. Samsung tilføjer serienumrene på de stjålne fjernsyn - eller andre skærme, som af den ene eller anden grund skal blokeres.
  2. Så snart et stjålet tv forbinder til internettet, tjekker tv'et en liste over stjålne enheder på en server hos Samsung.
  3. Står fjernsynet på listen på Samsungs server, blokeres alle tv'ets funktioner. 
  4. Skulle et tv blive deaktiveret ved en fejl, meddeler Samsung at man skal kontakte deres kundeservice og vise et købsbevis, og så vil tv'et blive aktiveret indenfor 48 timer. 

Samsung selv omtaler naturligvis TV Block-funktionen i rosende vendinger, men for os kunder er der også et bekymrende perspektiv: 

Hvis en hacker får adgang til den server, hvor Samsung opbevarer listen over fjernsyn, der skal blokeres, kan han i teorien tilføje flere serienumre til listen og dermed blokere Samsung-skærme over hele verden.

Derfor kan vi kun håbe, at sikkerheden på Samsungs servere er tilstrækkelig.

 Læs også: Hackere lukker hundredevis af svenske supermarkeder

Måske er du interesseret i ...