Tjek hastiheden på din mobil

Hvor hurtig er din telefon sammenlignet med markedets hurtigste? Læs, hvordan du tjekker det.

© Shutterstock

Sådan tjekker du hastigheden på din telefon

Har du styr på, om din telefon kan bide skeer med de hurtigste modeller på markedet? Med en app på telefonen og et besøg på AnTuTus hjemmeside kan du hurtigt finde ud af det.

1. februar 2019 af Mathias Alsted Lund Flinck

Er du på udkig efter den hurtigste telefon på markedet? Eller vil du blot finde ud af, hvor hurtig din gammel smartphone er sammenlignet med de nuværende topmodeller? 

Begge dele kan du få svar på med hjælp fra AnTuTu, der er det mest udbredte værktøj til at måle telefoners ydeevne.

På tjenestens hjemmeside kan du se det indbyrdes styrkeforhold mellem de 50 stærkeste Android-telefoner eller de 24 telefoner, tablets og musikafspillere, som kører Apples styresystem iOS. 

iPhone XS er den stærkeste mobil lige nu

Samtlige telefoner er rangeret efter en totalscore, som programmet AnTuTu udregner ved blandt andet at kigge på telefonernes regnekraft og grafiske ydeevne. 

Netop nu regnes iPhone XS for en af de absolutte topscorere med samlede 355.596 point, mens Huawei dominerer toppen af listen for Android-telefoner med hele tre modeller over 300.000 point - nemlig Huawei Mate 20, Huawei Mate 20 PRO og Huawei Mate 20 X.

Tjek listerne her - øverst kan du vælge listen for Android eller iOS.

Sådan tester du din egen telefon

Hvis du vil sammenligne din egen telefon med de nuværende toptelefoner, skal du installere  AnTuTus Benchmark-app, der på et par minutter kører en test på din telefon og giver dig en tilsvarende score, som du kan holde op mod listerne på AnTuTus hjemmeside.

Point-scoren giver kun udtryk for et indbyrdes styrkeforhold, så du bliver umiddelbart kun klogere på, om din telefon er relativt meget hurtigere eller langsommere end konkurrenterne.

Du kan hente AnTuTu Benchmark til Android via linket her og til iOS via dette link. 

Køb den helt rigtige mobiltelefon

Det er ikke kun hastigheden, du skal have for øje, når du skal købe ny mobil. Du skal også overveje kameraet, styresystemet, skærmens størrelse og meget mere. 

I magasinet Komputer for alle nummer 3/2019 får du den komplette guide til at købe den helt rigtige mobiltelefon. Her tager vi dig gennem de mange valg, du skal foretage, inden du investerer i den perfekte mobil, som passer til netop dine behov. 

Køb magasinet i din bladbutik, eller tegn abonnement og læs artiklen med det samme på din mobil, tablet eller pc med vores magasinapp Wype. Her får du desuden adgang til de seneste 10 udgivelser fra Komputer for alle. 

> Prøv to numre af Komputer for alle og få et smart trådløst tastatur til din mobil eller tablet med i købet for kun 59,50 kroner. Så bliver det meget lettere at skrive selv lange tekster. Se tilbuddet her.

Måske er du interesseret i ...