Holdbar teleon

Sådan finder du den mest holdbare mobiltelefon

At finde en mobiltelefon, der kan holde til lidt af hvert, kan godt være svært. Vi giver dig her et par gode råd til, hvad du skal holde øje med, når du leder efter en holdbar mobiltelefon.

25. juni 2018 af Peter Skovbjerg Jensen

De fleste af os kender det alt for godt: Du kommer til at tabe din telefon på gulvet – eller endnu værre, i vand – og nu virker den ikke mere.

Men kunne det egentlig være undgået? 

Der er mange holdbare og vandtætte mobiler på markedet, og hvis du ved, hvordan du spotter dem, kan du undgå langt de fleste ødelagte mobiler.

IP-koden afslører mobiltelefonens holdbarhed

Det vigtigste begreb at kende, hvis du leder efter en holdbar telefon, er IP-koden. 

Koden viser, hvor godt telefonen afviser støv og vand. 

Eksempelvis er Samsung Galaxy S9+ vurderet til IP68 – det vil sige både støvsikker og holdbar ved længere tids nedsænkning i vand.

En IP-vurdering på 67 ville derimod kun holde til kortvarig nedsænkning i vand, og en på 57 ville kun være delvist støvsikret. 

Du kan læse mere om IP-koder her.

Læs også om en telefon, du sagtens kan tabe på gulvet her

Mobiltelefoner der opfylder militærstandard

Hvis du skal bruge en usædvanligt holdbar telefon, skal du se efter telefoner, der har opfyldt de amerikanske militærstandarder. 

Militærstandarden er ikke så fastlagt som IP-koden, men betyder som minimum, at produktet er blevet testet med fald, stød, vand, høje og lave temperaturer og meget andet.

De telefoner, der praler med at opfylde militærstandarden 810G, er ofte lavet til byggepladser eller lagre. Nogle er dog også lavet til ”udemennesker”, der ønsker at bruge telefonen i naturen.

> Læs alt om mobiltelefoner her

Redaktionen anbefaler: Hav altid en powerbank med

Hvis du har svært ved at holde strøm på din mobiltelefon hele dagen igennem, anbefaler vi en powerbank.

En powerbank er en elektronisk enhed - eller et specielt batteri, som du lader op hjemmefra. Så kan du lade din telefon eller tablet op fra powerbanken, når du har brug for ekstra strøm.

Lige nu får du to numre af Komputer for alle med en powerbank i flot design for kun 59,50 kroner. Læs mere om tilbuddet her

Måske er du interesseret i ...