Sikker telefon
© Shutterstock

Sådan beskytter du bedst din nye telefon eller tablet

Har du fået en ny telefon eller tablet? For at få den sikreste enhed, giver vi dig her 4 råd til at beskytte din telefon eller tablet.

3. januar 2018 af Peter Skovbjerg Jensen

Hvis du har fået en ny telefon eller tablet, er det en god idé at få styr på sikkerheden med det samme. Sikkerhedsfirmaet F-secure har givet 4 gode råd til, hvordan du bedst muligt sikrer det nye elektronik.

Råd 1: Download kun apps fra de officielle app-butikker

Upålidelige app-butikker fra tredjeparter er ikke nær så sikre som Google og Apples egne butikker. Derfor er Apples App Store og Google Play Store din eneste mulighed for at finde og downloade sikre apps af høj kvalitet til din smartphone.

Læs også: De 100 bedste apps til din smartphone

Råd 2: Sikkerhedskopier automatisk data fra din nye enhed

Mange smartphone-producenter har indbyggede backup-løsninger i deres produkter. Alternativt har du som abonnent på Komputer for alle 50 GB gratis backup hos det testvindende danske backuptjeneste Keepit, som du kan læse mere om her. 

Så mister du ikke dine filer, hvis du mister din enhed.

> Bestil et abonnement her og få 50 GB backup fra Keepit

Råd 3: Brug et antivirusprogram

Et godt antivirusprogram er lige så vigtigt at have til din telefon eller tablet, som det er til din computer. Du kan læse mere om den bedste antivirus til Android her. 

Læs alt om antivirus her

Råd 4: Brug en VPN

F-secure anbefaler, at du downloader en VPN til din smartphone. VPN står for Virtual Private Network, og forhindrer alle i at spore dine aktiviteter på nettet.

Ekstra: Beskyt din enhed fysisk

Udover de gode råd, som sikkerhedseksperterne hos F-secure giver ovenfor, så anbefaler vi også, at du beskytter din nye enhed med et cover og/eller panserglas. 

Selvom et godt panserglas godt kan koste 150 kroner eller mere, så er det intet sammenlignet med prisen på at erstatte en skærm.

Lige nu kan du få 2 numre af magasinet Komputer for alle og en powerbank, så du altid har ekstra strøm til din tablet eller telefon på farten, for kun 59,50 kroner. 

Måske er du interesseret i ...