Smartphone med foldbar skærm

Mobiler med foldbare skærme er i fuld gang med at overtage verden, men prisen ser ud til at blive hamper.

Så dyre bliver de foldbare mobilelefoner

Nu kommer telefoner med foldbare skærme endelig på markedet, men priserne er skyhøje!

Rygterne om smartphones med foldbare skærme har floreret i flere år. Vi har hele tiden fået at vide, at de er lige om hjørnet. Men nu er de her!

Både Samsung og Huawei har netop præsenteret deres bud på, hvordan en mobiltelefon med foldbar skærm skal se ud, og, ikke mindst, hvad sådan et vidunder skal koste.

Som det ofte er med første generation af helt ny teknologi, så er priserne skruet helt op. Du kan sikkert forvente at priserne falder lidt, når de foldbare skærme bliver mere udbredte, og de billigere mærker presser på.

Læs også: Her er de vildeste nye kameramobiler 

Læs her, hvad de nye foldbare telefoner kan:

Samsung Galaxy Fold

Samsung Galaxy Fold med foldbar skærm

Samsung Galaxy Fold er den mobiltelefon med foldbar skærm, folk taler mest om nu

Telefonen, der har stjålet de fleste overskrifter. Samsungs Galaxy Fold har både en foldbar skærm og en ekstra skærm på bagsiden, som du kan bruge, når telefonen er foldet sammen.

Samsung Galaxy Fold har en skærm på 7,3 tommer med en opløsning på 1536 x 2152 pixels. Desuden er der tre indbyggede kameraer på op til 16 megapixels, samt to selfie-linser. Det indbyggede batteri er på 4380 mAh.

Ifølge Samsung vil Galaxy Fold komme på markedet i løbet af andet kvartal i 2019, og komme til at koste cirka 2.000 Euro, eller 15.000 kroner.

Huawei Mate X

Huawei tager en lidt anderledes tilgang til den foldbare skærm. 

Hvor Samsung Galaxy Fold folder skærmen sammen på indersiden, foldes Huawei Mate X sammen, så skærmen er på ydersiden, og altså kan bruges, når den er foldet sammen.

Huawei Mate X

I dette lille klip kan du se, hvordan Huawei Mate X fungerer i praksis. 

© Mashable

Huawei Mate X har en skærm på 8 tommer med en opløsning på 2200 x 2480 pixels. Telefonen har fire indbyggede kameraer på op til 40 megapixels, og ét med ToF-teknologi, der lader kameraet opfatte dybde. Batteriet er på 4500 mAh.

Ligesom Samsung, forventer Huawei også at deres Mate X kommer på markedet i løbet at andet kvartal i 2019, og telefonen kommer til at koste cirka 2.300 Euro, eller 17.250 kroner.

Huawei Mate X med tre trin af foldbare skærme.

Huawei Mate X har en lidt anden tilgang til den foldbare skærm.

Flere foldbare smartphones på vej

Samsung og Huawei er ikke de eneste, der har annonceret, at de har foldbare telefoner på vej.

Både Motorola, Xiaomi og Oppo har fremvist prototyper, de forventer kommer på markedet i 2019, men ingen af dem har sat en nærmere dato eller pris.

Kommende telefon fra Xiaomi med foldbar skærm.

Xiaomi har også tænkt alternativt med deres foldbare telefon, der kan foldes ud til en tablet.

LG er endnu et mærke, der har præsenteret mange foldbare skærme - men de har dog ikke vist nogen på smartphones endnu. Om de bare holder kortene ualmindeligt tæt til kroppen, må tiden vise.

Huawei har også sagt til flere medier, at de forventer at sende flere foldbare smartphones på markedet i fremtiden - også modeller til en mere overkommelig pris.

Måske er du interesseret i ...