Nokia 9 Pureview kameramobil

Nokia 9 Pureview blev præsenteret på dette års Mobile World Congress. Telefonen byder på ikke mindre end fem kameraer på bagsiden. 

5 kameraer og 10 x optisk zoom: Her er de vildeste nye kameratelefoner

Skal din næste telefon have 5 kameraer eller kæmpe zoom? På årets mobilmesse blev de nyeste og vildeste kameratelefoner vist frem. Du kan se dem lige her.

Verdens største mobilmesse Mobile World Congress er overstået, og producenterne viste en hær af nye telefoner og teknologier frem. 

Blandt andet fik vi en forsmag på, hvordan kameraerne i vores telefoner bliver i fremtiden. 

Vi gennemgår her tre af de største nyheder på kamera-fronten: 

1. Nokia 9 Pureview - vanvittig mange kameraer 

Der var engang, hvor et enkelt kamera på telefonen var nok. Men den tid er forbi, og producenterne propper flere og flere kameraer ind i de nye kameramobiler. 

Et eksempel på det er Nokia 9 Pureview. På bagsiden af telefonen finder du ikke mindre end fem kameraer, som hver er på 12 megapixels.

To af mobilkameraerne skyder billeder i farve, mens de tre andre skyder i sort/hvid. 

Hver gang, der bliver taget et billede, tager kameraerne desuden billeder ved forskellige eksponeringer og lys- og hvidbalance. 

Sammenlagt giver det - ifølge Nokia - et billede med ultra mange detaljer og farver.

Den nye Nokia 9 Pureview kommer på markedet til marts til en pris på 4.999 kroner. 

Nokia 9 Pureview

Med fem kameraer på bagsiden af Nokia 9 Pureview bliver det langt lettere af fange detaljer, nuancer og farver i billedet. 

© NOKIA

Læs mere om mobiltelefoner her

2. Oppo - 10 x optisk zoom

Vil du i stedet hellere helt tæt på det, du fotograferer, skal du måske tage et kig på den kinesiske smartphone-producent, Oppo. 

Til Mobile World Congress viste de en helt ny teknologi, der gør det muligt at komme langt tættere på sit motiv.

Oppos telefoner er nemlig udstyret med ikke mindre end 10 x optisk zoom. Så meget optisk zoom er uhørt i en mobiltelefon, som typisk maksimalt er udstyret med 2 eller 3 x optisk zoom.

Det skyldes, at der ikke har været plads til mere i de tyndere og tyndere telefoner. Men Oppo har tænkt ud af boksen og benyttet et periskop-system af spejle og vendt linserne om i telefonen.

Oppo bedste mobilkamera

Ved hjælp af et sindrigt system med spejle har Oppo fået plads til hele 10 x optisk zoom i en telefon. De første telefoner med teknologien skulle komme på markedet i andet kvartal af 2019. 

© OPPO

Det gør altså, at telefonen kan zoome utrolig langt uden at gå på kompromis med kvaliteten af billederne eller tykkelsen på telefonen.

Endnu er der dog ikke annonceret nogle konkrete telefoner, og teknologien er indtil videre kun blevet vist frem. Ifølge de medier, der har prøvet teknologien, virker det dog overbevisende.

3. Samsung S10+ - bedste mobilkamera nogensinde

Samsung har længe været garant for gedigne kameratelefoner. Og særligt deres topmodel, Galaxy S-serien, har altid været udstyret med selskabets nyeste og bedste kameraer. 

Det er også tilfældet med Samsung Galaxy S10+, der blev præsenteret lige før Mobile World Congress. 

Samsung S10+ har det bedste mobilkamera

Samsung S10+ er blevet kåret som den bedste kameramobil på markedet med det bedste mobilkamera.

© SAMSUNG

Samsung S10+ byder på mange imponerende funktioner, som du kan læse mere om her, men særligt kameraet har også imponeret. 

Hjemmesiden DxOMARK, der tester og rangerer kameratelefoner, har allerede testet Samsungs nye topmodel. Og her er konklusionen, at telefonen samlet set tager bedre billeder end både Apple, Google, Huawei, Sony og LG - i hvert fald på papiret. 

Samsung Galaxy S10+ er udstyret med tre kameraer på bagsiden; et på 12 megapixels, et med vidvinkel og endelig et teleobjektiv, der gør det muligt at zoome. 

> Læs mere om Samsung her

Hold dig opdateret på den nyeste teknologi

Vil du læse mere om de nyeste og bedste telefoner, kan du læse test og anmeldelser og meget mere i magasinet Komputer for alle. 

> Du kan prøve Komputer for alle fra 29 kroner. Du kan selv vælge det perfekte tilbud - og din personlige velkomstgave - her.

Måske er du interesseret i ...