Apple har opdaget sikkerhedshul, som skal opdateres
Sikkerhedshul:

Har du en iPhone eller en iPad, skal du straks få lukket for et nyopdaget sikkerhedshul. 

© Shutterstock

Stort sikkerhedshul: Sådan beskytter du din iPhone

Lader du blot stå til, udsætter du din iPhone og din data for stor fare. Læs her, hvordan du stopper hackerne i at få adgang til din iPhone og din data.

Har du en iPhone i lommen eller en iPad på sofabordet derhjemme, så bør du læse ekstra grundigt med på de kommende linjers tekst.

LÆS OGSÅ: iOS 16: Snart får din iPhone nye funktioner

Apple har nemlig meldt ud, at virksomheden har opdaget et stort og ganske alvorligt sikkerhedshul i den software, som er rygraden i iPhone og iPad, og som sikrer en stabil og sikker forbindelse, når du skal tjekke nyheder, ordne din netbank og sende beskeder til familie og venner.

Faktisk har Apple opdaget to sikkerhedshuller, som samlet set gør det muligt for hackere, it-kriminelle og andre med skumle hensigter at overtage kontrollen med din enhed.

Giver fuld adgang til mobilen

Ifølge Apple har hullerne kunnet give uvedkommende “fuld administratorrettighed” over iPhones og iPads, og eksempelvis give adgang til at installere skadeligt indhold på enhederne.

LÆS OGSÅ: iPhone 13: Nye kameratricks og hurtig skærm

Apple har ikke meldt ud, hvordan eller af hvem, sikkerhedshullerne blev opdaget. Til gengæld har virksomheden været hurtigere til at brygge en sikkerhedsopdatering sammen, som lukker for hullerne.

Har du en af følgende enheder, bør du derfor opdatere din iPhone eller iPad med det samme, da hackere ellers fortsat kan få adgang til din enhed.

  • iPhone 6S eller nyere
  • iPad generation 5 eller nyere
  • Alle modeller af iPad Pro
  • iPad Air 2
  • Mac-computere med styresystemet MacOS Monterey.

Sådan opdaterer du din iPhone

For at lukke hullet og gøre din Apple-enhed sikker, er det altså vigtigt, at du opdaterer det med det samme.

LÆS OGSÅ: Nu vil Apple vise flere reklamer på din iPhone

Den nyeste udgave af styresystemet har versionsnummeret 15.6.1, og for at opdatere din enhed til dette, skal du gøre følgende på din Apple-enhed:

Gå til indstillinger, vælge Generelt og software opdatering. Herefter burde du kunne se den nye opdatering og opdatere din enhed. 

Måske er du interesseret i ...