Opdatering af Apples styresystem iOS 15
iOS 15

Har du en iPhone 6s eller nyere, kan du nu opdatere din iPhone til den nyeste version af styresystemet, menlig iOS 15.

© Apple

Bedre browser, fokus og Facetime: Her er de største nyheder i iOS 15

Apple er klar med en ny omgang funktioner og opdateringer til din iPhone med iOS 15. Se her, hvad du kan glæde dig til.

28. september 2021

Det er blevet efterår, og det betyder i Apple-regi to ting. Der er kommet ny iPhones, og så er det også denne tid på året, at Apple kommer med en ny version af iOS.

Dermed kan du se frem til nye funktioner, hvad enten du skal have den nye iPhone 13 – eller blot opdatere den, du allerede har i lommen til iOS 15.

Men hvad er de største nyheder i det nye styresystem, og hvilke telefoner får adgang til dem? Det kan du læse her.

LÆS OGSÅ: iPhone 13: Nye kameratricks og hurtig skærm

Opdateret FaceTime og notifikationer

En af de store nyheder i iOS 15 er at finde i videochat-værktøjet FaceTime, som lader dig videochatte med familie og venner.

LÆS OGSÅ: Endelig: Nu får iPad længe ventet funktion

Blandt andet er det nu muligt at ringe på FaceTime til personer, der ikke har en iPhone, da de kan deltage fra deres browser. 

Desuden er lyden blevet bedre med iOS 15, ligesom det er muligt at sløre baggrunden, som det kendes fra lignende værktøjer. 

Facetime i iOS 15
Facetime i iOS 15

Snart kan du se film og høre musik sammen med dem, du snakker med på Facetime, hvis du bruger en iPhone med iOS 15.

© Apple


Senere på efteråret bliver det også muligt at høre musik og se videoer sammen med dem, du snakker med, og så bliver det også muligt at dele din skærm, så andre kan se det, hvad der foregår på din telefon.

LÆS OGSÅ: Apples iPad fylder 10 år

Notifikationerne, der kommer frem, når du swiper ned fra toppen af din iPhone, har også fået nyt udseende. Nu er der billeder af kontaktpersoner og større app-ikoner, så du får bedre overblik.

Genial funktion i browseren på din iPhone

Safari-browseren har også fået en overhaling.

Som den største nyhed er adressefeltet nu placeret i bunden af skærmen, så den er lettere at nå med tommelfingeren. Og swiper du her til højre eller venstre, kan du skifte mellem dine faner.

Det lyder måske som en lille justering at flytte adressefeltet til bunden, men det gør en kæmpe forskel, når du søger på nettet. Denne funktion har vi i hvert fald ventet på - og redaktionens iPhone-fans bruger den allerede flittigt.

LÆS OGSÅ: Se kortet: Iphone tracker dit overalt

Det er også blevet nemmere at organisere dine åbne faner i grupper, så du ikke mister overblikket – selv hvis du har mange faner åbne.

Endelig er det også muligt at tilføje udvidelser i Safari på mobilen, ligesom det er på computeren.

Livetekst, fokusfunktion, fotos og alt det andet i iOS 15

Med iOS 15 kan du nu også bruge telefonens kamera til at scanne tekst og oversætte det. Eller fx kopiere et telefonnummer fra et vistikort og bruge det direkte på telefonen. 

Det er smart og nemt - og det fungerer faktisk rigtig godt. 

Scan tekst med iPhone og iOS 15
Scan tekst

I iOS 15 kan du scanne tekst fx på vejskilte og menukort med telefonens kamera, så du fx kan oversætte teksten eller søge på den på nettet.

© Apple


Apples Kort-tjeneste har nu også fået en opdatering, så det er blevet nemmere og hurtigere at navigere fra A til B, ligesom langt flere bygninger nu er i 3D. 

Desuden er det med funktionen Fokus blevet nemmere at slippe for irriterende forstyrrelser, når du bruger din iPhone. Nu kan du nemlig vælge forskellige fokus-profiler, når du fx skal sove, arbejde, træne eller blot koncentrere dig. 

Så kan du fx vælge, hvilke af dine kontakter, som du vil modtage opkald eller beskeder fra, når du har valgt sove-profil eller arbejde, eller hvilke notifikationer, du vil modtage. Det er let at sætte de forskellige profiler op, og du skifter mellem de forskellige fokus-profiler enten gennem din telefons indstillinger eller i Kontrolcenter, som du åbner ved at swipe ned fra øverste, højre hjørne.  

Du kan læse mere om alle de nye funktioner i iOS 15 her. 

Hvornår får du iOS 15 på din iPhone?

Har du en nyere iPhone kan du opdatere din telefon til iOS 15 allerede i dag. 

Du skal blot gå til indstillinger, vælge generelt og software opdatering. Hvis din iPhone kan opdateres til iOS 15, vil det fremgå her, og så følger du blot instruktionerne på skærmen. 

Sørg for at du har adgang til et trådløst netværk, og sæt gerne telefonen i opladeren, mens du opdaterer. 

Hvis du ikke opdaterer din iPhone til iOS 15 manuelt, vil din iPhone give dig besked om at installere opdateringen i løbet af et par uger.

Disse telefoner kan få iOS 15:

Udover den helt nye serie af iPhone 13, bliver det nye iOS 15 tilgængeligt for følgende telefoner.

 • iPhone 12
 • iPhone 12 mini
 • iPhone 12 Pro
 • iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 11
 • iPhone 11 Pro
 • iPhone 11 Pro Max
 • iPhone Xs
 • iPhone Xs Max
 • iPhone XR
 • iPhone X
 • iPhone 8
 • iPhone 8 Plus
 • iPhone 7
 • iPhone 7 Plus
 • iPhone 6s
 • iPhone 6s Plus
 • iPhone SE

Måske er du interesseret i ...