En Samsung-telefon, som er så gammel, at den sikkert ikke får Android 11
Android 11

Ejere af nyere Android-telefoner kan få muligheden for at prøve de nye, smarte funktioner i Android 11, før alle andre.

© shutterstock

Android 11: Dette kan du se frem til

Du kan (måske) også få lov til at prøve de nyeste funktioner i Android 11, før alle andre! Se de bedste, nye funktioner her, og se, om din telefon kan hente testudgaven af Android 11.

18. juni 2020

Google har netop udsendt test-udgaven af den næste version af styresystemet Android, Android 11. 

Det betyder, at almindelige brugere kan få lov til at prøve de funktioner, alle andre først får fornøjelse af om flere måneder.

Normalt bliver test-udgaven, også kaldet beta-versionen, præsenteret ved Googles årlige konference, Google I/O, men årets udgave blev aflyst på grund af coronavirus.

Derfor har der ikke været helt så meget pomp og pragt omkring frigivelsen af de nye funktioner, men det betyder absolut ikke, at der ikke er interessante nyheder på vej!

Her er de bedste funktioner i Android 11:

Googles Pixel 3a smartphone, der ligger med bagsiden opad, kan få Android 11 nu.
Android 11

Har du en Google Pixel 3a telefon, kan du allerede hente Android 11 nu.

© shutterstock

Der er en hel række af nye funktioner og forbedringer i Android 11. 

Her er vores favoritter:

Indstillinger for tilladelser

I dag virker det ofte som om, alle apps på din telefon skal have adgang til alle mulige funktioner på telefonen. Det gør Android 11 det nemmere at holde styr på.

Med de nye indstillinger for tilladelser, nulstiller Android 11 automatisk alle de tilladelser en app har, når du ikke har brugt den i en periode.

Du får også mulighed for at give en app tilladelse til at bruge funktionerne én gang, så den fx ikke kan bruge din mikrofon, når du lukker den.

Ny tænd/sluk-menu

Når du trykker på tænd/sluk-knappen på din Android-telefon, får du i dag mulighed for at slukke, genstarte eller tage et screenshot af din mobil. 

Med Android 11 får du nye, smarte funktioner med knappen.

Android 11 giver dig nemlig direkte adgang til dine gemte betalingskort og evt også pas eller andre vigtige dokumenter, du har gemt på din telefon.

På den måde bliver det endnu nemmere at vælge, hvilket kort du vil brugte til at betale med, når du bruger Google Pay.

Læs mere om Google Pay HER

Forbedret stemmestyring

En af de praktiske ting, der bliver stadig mere brugt, er Googles stemmestyring af Android-telefoner. Denne funktion er også blevet forbedret i Android 11.

I videoen herunder, viser journalisten Dieter Bohn, fra The Verge, præcist hvor hurtig og effektiv stemmestyringen er blevet i Android 11. Og det er ganske imponerende!

Husk at slå lyden til, når du ser videoen.

(OBS: Hvis du har adblocker aktiveret på din pc, kan du risikere, at videoen ikke vil afspille)

Kan du får Android 11 nu?

Til at starte med, har det kun været Googles egne Pixel-telefoner, der har haft mulighed for at installere beta-versionen af Android 11. 

Så har du fx en Google Pixel 3a, kan du nu allerede installere Android 11 i dag.

Andre telefoner er dog lige i hælene på Pixel-telefonerne. Har du en OnePlus 8 eller 8 Pro kan du også hente betaversionen af Android 11 med det samme. 

Hent Android 11 til OnePlus-telefoner HER

Har du en nyere telefon, er der også en chance for, at din telefon får adgang til betaversionen af Android 11. Hold øje med producentens hjemmeside, for at være sikker på at få Android 11 så snart det er tilgængeligt.

Husker du de nye funktioner, du fik med Android 10? Ellers kan du læse om den i vores artikel fra dengang HER.

Måske er du interesseret i ...