Et lille udvalg af de nye emojis til iPhone og Android
Emoji 13.0

Et lille udvalg af de nye emojis, som kommer til iPhone og Android i løbet af 2020.

© Emojipedia.org

117 nye emojis til Android og iPhone

Opdateringen Emojis 13.0 giver os et stort udvalg af nye emojis, som vi kan bruge i vores beskeder. Hele 117 nye emojis er på vej til vores telefoner, og nu får vi for alvor mulighed for at udtrykke os med billeder.

I løbet af 2020 får din telefon 117 nye emojis som en del af opdateringen Emoji 13.0. 

Det drejer sig reelt om 62 helt nye emojis og 55 køns- og hudtonevariationer af andre emojis for at leve op til tidens krav om mangfoldighed.

De nye billeder spænder bredt lige fra ninjaer i seks forskellige hudfarver til en dronte, som jo egentlig er en fugl, der uddøde i 1600-tallet, men som altså nu har fået nyt liv i vores sms'er.

Nye emojis hylder mangfoldighed

Der er gjort en del ud af at tilgodese transkønnede med blandt andet en emoji af en brud med hvidt slør og busket overskæg samt et transgender-flag. Den skæggede brud findes selvfølgelig også i seks forskellige hudfarver.

De nye emojis er udvalgt blandt tusindvis af forslag, men historien melder ikke noget om hvilke emojis, der havnede i skraldespanden, så vi i stedet for fik mulighed for at sende et billede af en dronte.

I løbet af den sidste halvdel af året vil de nye emojis kunne bruges på alverdens forskellige apparater.

> læ sogså: Genial genvej : Sådan laver du let emojis i Windows

Du kan virkelig sige det med billeder efter den nye opdatering af udvalget af emojis til iPhone og Android
Emoji 13.0

Du kan virkelig sige det med billeder efter den nye opdatering af udvalget af emojis til iPhone og Android

© emojipedia.org

Hvad er emojis?

Emojis er de små billeder, som du kan indsætte i fx dine sms'er, når du vil bruge et billede til fx at videregive en følelse. Emojis har udviklet sig fra små smilende gule ansigter til et bredt udvalg af billeder af snart sagt hvad som helst.

Emojis defineres af UniCode Consortium. Det er en samling repræsentanter fra teknologivirksomheder. De bliver sammen enige om en Unicode-standard, som beskriver, hvordan tekst udveksles mellem fx computere, tablets og telefoner. Det betyder også, at tegn og emojis kan sendes mellem en iPhone og en Android-telefon.

Det er dog op til den enkelte producent at bestemme, hvordan billedet skal se ud. Emoji-standarden definerer blot motivet.

Det kan godt resultere i misforståelser, da en emoji kan udtrykke noget forskelligt alt efter platformen. Det har vi vist eksempler på i denne artikel.

Måske er du interesseret i ...