tablet test
© Apple

Vi guider dig: Find den bedste tablet lige nu

Gode tablets er billigere end nogensinde, og i det nyeste nummer af Komputer for alle guider vi dig til, hvordan du vælger en tablet, som passer til dine behov. Der er nemlig store forskelle i hastigheder, tilslutnings-muligheder og billedkvalitet. Og så kan det også spille ind, hvilket styresystem du har på din telefon.

15. juni 2018

Hvis du lægger en stribe slukkede tablets ved siden af hinanden på et bord, ligner de stort set alle hinanden. 

Men lad dig ikke narre: Forskellene i hastigheder, tilslutningsmuligheder og kvalitet af billede og lyd kan være enorme. 

I Komputer for alle nummer 13/2018 tester vi de nyeste modeller indenfor tablets fra fire producenter. 

Der var ganske vist ingen af de fire testede tablets, som viste sig at være helt ubrugelige, men de havde hver især forskellige egenskaber, som det er rart at kende, inden du smider en tablet i indkøbskurven i det lokale elektronikvarehus.

> Læs også: Skriv nemt på din tablet med et trådløst tastatur

Skal din tablet være Android eller iPad?

Når du skal have en tablet er det første, du skal overveje, om din nye tablet skal være en iPad med Apples iOS-styresystem eller en med det konkurrerende styresystem Android fra Google. 

Valget afhænger blandt andet af, om du har Android eller iOS på din telefon. 

Hvis du allerede har købt forskellige apps til ét styresystem, kan du nemlig bruge dem gratis på andre enheder, hvor du bruger samme konto. 

Et sammenfald af styresystemer på telefon og tablet gør det også nemmere at finde rundt i de forskellige funktioner, hvis du er vant til et bestemt systems små finurligheder. 

Hvilket styresystem er lettest?

De to systemer betjenes grundlæggende på samme måde, men apps på iOS er generelt mere ensartede og nemmere at finde rundt i. 

Samtidig kan det mærkes, at styresystemet på iPad er skræddersyet til lige præcis denne tablet.

Android er derimod et styresystem, der skal fungere med hardware fra forskellige producenter.

Ipad Iphone Macbook

Hvis din tablet har samme styresystem som din telefon kan du nemt overføre apps mellem dem.

© Shutterstock

iPad klarer sig godt i test

Den nyeste iPad udmærkede sig i testen som en fremragende tablet til en rigtig god pris. 

Som noget nyt kan du nu bruge Apples specielle pen, Apple Pencil, sammen med din iPad, hvilket gør det nemmere at tegne eller tage noter direkte på skærmen. 

Skærmen er både skarp og lysstærk, og forsinkelsen, når du bevæger dig rundt mellem programmer, er minimal.

> Se også test og anmeldelser af tablets i Testzonen her

Gode tablets er billigere end nogensinde

Hvis du foretrækker en tablet med styresystemet Android, måske fordi du har en telefon med samme styresystem og ønsker at kunne synkronisere med den, er der dog også gode bud i blandt.

Vi testede tre forskellige tablets med styresystemet Android, der også alle kan købes til en rimelig pris - der er dog stor forskel på dem, når det kommer til designets brugervenlighed, hastighed og billed- og lydkvalitet,

Du kan læse hele vores stortest af de fire nyeste tablets i Komputer for alle nummer 13/2018, hvor vi guider dig til at vælge den tablet, der lige præcis passer til dine behov.

test af tablet
Stortest af Tablets i Komputer for alle nummer 13/2018


Få et smart tablettastatur med Komputer for alle

Lige nu kan du få et smart tablettastur sammen med Komputer for alle.Tablet-tastaturet forbindes let med Bluetooth til alle nyere tablets, så du kan skrive på solide, mekaniske tangenter som du kender dem fra pc'en.

Over tasterne er der også en smart fordybning, hvor du kan stille din tablet eller telefon i lodret position, mens du skriver. Med tastaturet føles din tablet næsten som en mini-computer, som du kan skrive længere tekster på uden problemer.

Tastaturet i sig selv har en værdi af 299 kr., men lige nu kan du få det sammen med to numre af Komputer for alle for kun 59,50 kr.

> Klik her for at få 2 numre af Komputer og et trådløst tastatur til din tablet

Måske er du interesseret i ...