Nu vil Google redde dig for fup-opkald
© Shutterstock

Nu vil Google Assistent redde dig for fup-opkald

Har du også haft en support-medarbejder fra "Microsoft" i røret? Så ved du, hvor irriterende de mange fup-opkald er. Google vil nu løse problemet.

11. oktober 2018 af Niklas Ernst

“Jeg ringer fra Microsoft ...”

“Du har vundet et krydstogt ...”

“Det er fra Skat og drejer sig om ...”

Fup-opkald som ovenstående er både irriterende, men også potentielt skadelige. Som oftest handler det nemlig om at lokke penge eller oplysninger ud af dem, der ringes til.

Så det gælder om at være opmærksom og kritisk, når ukendte og udenlandske numre ringer, så du undgår pludselig at stå med håret i postkassen.

Læs mere: 3 fupopkald du skal være særligt opmærksom på lige nu

Google Assistent besvarer dit fup-opklad

Nu vil Google hjælpe med at sætte en stopper for de irriterende opkald. 

Funktionen blev præsenteret sammen med Googles nye telefon, Pixel 3, og fungerer ved hjælp af Googles kunstige intelligens, Google Assistent.

Når et tvivlsomt nummer ringer, kan du simpelthen vælge at lade Google Asissitent tage telefonen for dig. 

Med en virkelighedstro stemme bliver det forklaret, at der bliver foretaget en screening af opkaldet, og vedkommende bliver spurgt, hvem han eller hun er, og hvorfor personen ringer.

Læs også: 4 e-mails du skal passe særligt på i indbakken

Følg med i opkaldet på din mobiltelefon

Når personen så svarer, bliver samtalen automatisk transskriberet, og du kan se udskriften på din telefon — i realtid. Så kan du fx se, hvis personen hævder at komme fra Microsoft og vil forsøge at løse dine computerproblemer.  

Det gør, at du nemt kan vurdere, om det er en samtale, du skal forholde dig til, eller om du blot kan lægge på og fortælle Google, at der er tale om et fup-opkald og evt. blokere nummeret.

Du kan se en kort præsentation på engelsk af funktionen her:

Uvist hvornår Google Assistent kan tage telefonen i Danmark

Det er uvist, hvornår vi får screening-funktionen at se på vores breddegrader. Funktionen er allerede nu tilgængelig i USA på Googles nye Google Pixel 3-telefon. 

Komputer for alles eksperter har samlet en sikkerhedspakke med 10 sikre og gennemtestede programmer, som sikrer din computer mod fx ransomware, virus og spam.

Du finder sikkerhedspakken i Fordelszonen, hvor du kan downloade programmerne samt en grundig trin-for-trin-guide på dansk, så du let kan installere programmerne på din pc.

Få adgang til Fordelszonen og de mange andre abonnementsfordele i dag for kun 29 kroner. Se tilbuddet her. 

Måske er du interesseret i ...