Hvordan sletter man søgehistorik i Google?

Nu er det blevet nemmere at styre, hvordan du sletter din søgehistorik i Google.

© Shutterstock

Google optager din stemme — sådan sletter du din søgehistorik i Google

Det er blevet meget nemmere at få overblik over din tale- og søgehistorik i Google. Vi viser her, hvordan du gør.

1. november 2018 af Niklas Ernst

Google gemmer meget store mængde data om sine brugere - fx brugernes søgninger. 

Det er i mange henseender praktisk, fordi Google kan tilpasse sine tjenester som Søgning, Google Maps og YouTube og give den bedste og mest effektive brugeroplevelse på baggrund af din søgehistorik. 

Nu er det blevet nemmere at få et overblik over din søgehistorik i Google, din placeringshistorik og dine samtaler med Google fra Google Assistent. Og du kan let selv bestemme, om disse oplysninger skal slettes eller ej.

Vi anbefaler, at du kigger på indtillingerne på computeren, da det her er nemmere at overskue end på telefonen. Vi viser her hvordan du sletter din søgehistorik i Google.

> Læs flere tips og tricks til Google Chrome her

Sådan finder og sletter du din søgehistorik i Google på computeren:

  1. Gå til webadressen www.google.dk
  2. I nederste venstre hjørne skal du klikke på Indstillinger. Klik herefter på Dine data i søgning.
  3. Her får du en oversigt over alle din søgehistorik. Altså alt det, du har søgt på i Google.
  4. Vil du se, hvad du har sagt til Google, hvis du fx bruger Google Assistent, skal du ned til Tale- og lydaktivitet og klikke på Se al aktivitetsadministration.
  5. Scroll ned til du finder Tale- og lydaktivitet. Klik på ADMINISTRER HISTORIK.
  6. Nu kan du se alle de gange, du har sagt noget til Google. Du kan klikke på Afspil ved hver interaktion for at høre den. Vil du slette en optagelse, skal du klikke på de tre prikker over Afspil og klikke på Slet.
  7. Vil du slette en længere periode, skal du gå til adressen via dette link - klik på de tre streger i øverste, venstre hjørne, og klik derefter på Slet aktivitet efter.
  8. Du kan nu vælge en periode under Slet efter dato, fx “I dag”, “De seneste 30 dage” eller “Altid”. Nedenunder kan du vælge, hvad du vil slette, fx “Tale og lyd”, “Søgning” eller “YouTube”.

Når du trykker Slet skal du være opmærksom på, at dataen IKKE kan genoprettes. Din søgehistorik er altså slettet for evigt.

Du skal altså være sikker på, at det virkelig er information, som du ikke på et senere tidspunkt skal bruge.

Du skal også være opmærksom på, at meget af det data, Google indsamler, bliver brugt til  fx at lave bedre talegenkendelse af din stemme, og at din søgehistorik på fx YouTube er med til at give bedre og mere relevante relaterede videoer. 

> Vil du glemmes helt i Google, har vi skrevet en artikel i blad nummer 12/2018 med en række tips til, hvordan det kan lade sig gøre. Som abonnent kan du læse de seneste 12 numre af Komputer for alle med vores magasin-app Wype. Få adgang fra 29 kroner.

Hold pc'en sikker og undgå snyd

Komputer for alles eksperter har samlet en sikkerhedspakke med 10 sikre og gennemtestede programmer, som sikrer din computer mod fx ransomware, virus og spam.

Du finder sikkerhedspakken i Fordelszonen, hvor du kan downloade programmerne samt en grundig trin-for-trin-guide på dansk, så du let kan installere programmerne på din pc.

Få adgang til Fordelszonen og de mange andre abonnementsfordele i dag for kun 29 kroner. Se tilbuddet her. 

Måske er du interesseret i ...