Microsoft har netop frigivet en ny sikkerhedsfunktion til Windows 11.
Sikkerhed i Windows:

Dit Windows bliver konstant mere og mere sikker, og efterhånden rummer Windows mange af de samme muligheder, som du finder i en kommerciel sikkerhedspakke. 

Ny sikkerhedsfunktion i Windows: Programmer køres i et lukket miljø

Microsoft har netop frigivet en ny sikkerhedsfunktion til Windows 11, som firmaet kalder Win32 app isolation, og som fremover vil gøre din pc endnu mere sikker.

På den nyligt afholdte udviklerkonference hos Microsoft, kaldet Build 2023, kunne firmaet stolt fortælle om en ny sikkerhedsfunktion til Windows 11, som vil gøre styresystemet meget sikrere.

Funktionen blev døbt Win32 app isolation, og nu er udviklerne kommet så langt, at den nye sikkerhed netop er sendt ud i en tidlig prøve til deltagerne i Microsofts testprogram, Insider.

I det Windows Insider-programmet har man mulighed for at afprøve kommende Windows-opdateringer, inden de sendes ud til den brede befolkning - og du kan også være med. Det kan du læse om i denne artikel.

> Læs også: Microsoft søger testere til Windows 12

Isolerer 32-bit programmer i et lukket miljø

Normalt, når du henter et program fra nettet og afvikler fra din administratorkonto, har programmet adgang til væsentlige dele af din pc og dine filer, og kan derfor gøre stor skade, hvis det viser sig at være et ondsindet program.

Win32 app isolation-funktionen sørger derimod for, at 32-bit programmer - altså alle de programmer, der er installeret i din "Programmer (x86)" mappe på harddisken - afvikles inde i en slags sandkasse, hvor de kun har begrænsede muligheder. 

Det betyder, at eventuelle skadelige programmer aldrig vil kunne få adgang til dine filer på harddisken eller sprede sig til andre maskiner på netværket eller internettet.

> I Komputer for alles Fordelszone finder du 300 sikre og gennemtestede programmer med lette trin for trin-vejledninger. Se udvalget her.

Med den nye sikkerhedsfunktion sikres det, at en eventuel virusinfektion ikke kan sprede sig - og at virussen ikke kan få adgang til dine filer på harddisken.
Ekstra sikkerhedslag:

Med den nye sikkerhedsfunktion sikres det, at en eventuel virusinfektion ikke kan sprede sig - og at virussen ikke kan få adgang til dine filer på harddisken. 

Programmer kan tilpasses den nye funktion

Microsoft har samtidig lanceret en række værktøjer til programudviklere, så de kan tilpasse deres programmer og dermed sørge for at de kører bedst muligt i den nye sikkerhedsfunktion.

Den nye sikkerhedsfunktion skal ses som en tilføjelse til eksisterende sikkerhedsfunktioner som Windows Sandbox og Microsoft Defender Application Guard, der allerede findes i dit Windows.

> Læs også: Ny pc? Disse tre programmer gør din computer køreklar

Sammen komplementerer funktionerne hinanden og gør din pc sikrere end nogensinde. 

I videoen herunder kan du se Microsofts egen præsentation af den nye funktion:

Måske er du interesseret i ...