Nu kan hackere køre ondsindet computerkode i dit grafikkort.
Grafikkort

Nu kan hackere køre ondsindet computerkode i dit grafikkort, hvor antivirusprogrammerne ikke tjekker.

© Shutterstock

Hackere kører malware i computerens grafikkort

Hackere har vist, at de kan køre ondsindet computerkode i pc'ens grafikkort. Den nye metode er særligt farlig, da den ikke kan stoppes af antivirusprogrammer.

Det er lykkedes hackere at køre ondsindet kode i den hukommelse, der sidder i computerens grafikkort.

Denne nye vej ind i din pc er særligt farlig, da antivirusprogrammer ikke kan spotte malware, som sidder i grafikkortet. Det skriver Bleeping Computer.

Det er ikke første gang, metoden er set, men det er første gang, den tilsyneladende er testet af i praksis, hvilket potentielt markerede cyberkriminelles overgang til et nyt sofistikeret niveau for deres angreb.

> Læs også: Hvad er Malware?

Ondsindet teknik solgt på nettet

Det er en anonym hacker, som står bag den nye teknik, som skulle gøre det muligt både at placere ondsindet kode og malware på grafikkortet i stedet for at benytte computerens primære processor. 

Nyheden om den nye teknik kom, da hackeren i sidste måned satte metoden til salg på et forum på nettet.

Der findes ingen offentligt tilgængelige detaljer om salget af hackermetoden, og både køber og sælger er hemmelige. 

Kan ramme mange computere

Personen, som solgte koden, påstår, at den kan bruges på computere, der kører Windows og som understøtter OpenCL 2.0 eller højere. OpenCL er en platform til at afvikle computerkode på mange forskellige platforme.

Hackeren har efter sigende testet metoden af på grafikkort fra både Intel, NVIDIA og AMD. Langt størstedelen af verdens pc'er bruger en grafikchip fra en af de tre producenter.

Der er endnu ikke rapporteret om, at den nye metode er blevet brugt i praksis, men det er formentlig kun et spørgsmål om tid. Og til den tid står producenter og sikkerhedseksperter klar til at finde en løsning.

Pas på din pc med de bedste sikkerhedsprogrammer

Den bedste måde at sikre sig mod at få malware, virus og andet snavs på computeren, er ved at installere nogle gode sikkerhedsprogrammer med det samme - og sørge for, at de altid er opdaterede.

Komputer for alle anbefaler vores egen Sikkerhedspakke, som består af seks programmer, der sikrer dig mod de værste farer på nettet.

Er du abonnent, kan du downloade programmer og vejledninger trygt og sikkert i Fordelszonen.

> Kig nærmere på Sikkerhedspakken her

Måske er du interesseret i ...