Password manager

Med en password manager kan du nemt logge ind på alle dine sider med forskellige koder, uden at du selv skal huske mere end en enkelt.

© Shutterstock

Gør dine adgangskoder sikre med en password manager

Der er mange besværlige råd, der kan gøre dine login-oplysninger sikre. Men med en password manager behøver du kun at huske ét kodeord, og så er dine koder mere sikre end nogensinde før. Se her hvordan.

3. januar 2018 af Peter Skovbjerg Jensen

Du skal veksle imellem store og små tegn, du skal have andre tegn end bogstaver, og så må du aldrig genbruge dit kodeord. 

Det er blot nogle af de mange vigtige råd til, hvordan du skal forme dit kodeord. Og disse råd er der egentlig intet galt i; de gør dine kodeord så sikre, som de kan være, når du ellers selv skal huske dem.

Hvis du begynder at bruge en password manager, kan du gøre din hverdag meget nemmere og mere sikker. I stedet for at skulle huske 20 forskellige koder for at holde dig sikker, skal du nu kun huske én kode, og så husker din password manager resten for dig.

Læs også: Test om din adgangskode er stærkt nok

En password manager forhindrer phishing

Phishing er den største synder, når det handler om at stjæle dine data. Det viser en ny undersøgelse lavet af Google. 

Phishing er, når hackere udgiver sig for at være en troværdig hjemmeside som fx  Facebook, Google, og forsøger at franarre dig dine oplysninger - det kan være dine kreditkortoplysninger, netbankoplysninger eller adgangskoder. 

Også dette problem kan løses med en password manager. Hvis en password manager husker dine kodeord for dig, skal du ikke bekymre dig om at komme til at skrive dem på en falsk side. 

Password manageren vil nemlig kun sætte dine oplysninger ind, hvis du befinder dig på den ægte side.

Sådan får du en password manager

Der er mange password managers at vælge imellem. Vi anbefaler programmet LastPass, som vi har lavet en guide til her. 

> Hent LastPass programmet i Fordelszonen her

LastPass beskytter dine oplysninger med en stærk kryptering, så du behøver ikke at være bange for, at dine data er i fare. Det eneste, du skal huske, er dit eget kodeord – mister du det, mister du alle dine andre koder.

> Læs alt om netsikkerhed her

Måske er du interesseret i ...