Så hurtigt knækker hackeren din kode

I Komputer for alle nummer 10/2017 kan du læse om, hvordan du sikrer din computer bedst muligt.   

Test om din adgangskode er stærk nok

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky står bag en smart hjemmeside, hvor du kan teste, hvor hurtigt en hacker kan bryde dit kodeord. Prøv den selv.

For ikke så frygteligt mange år siden var en adgangskode på 6-8 tegn, der blot bestod af små bogstaver, stærk nok til at holde ubudne gæster fra computere og tjenester.

Men i kraft med at computere hastigt bliver kraftigere og kraftigere, kan koder på denne længde og med kun små bogstaver knækkes på ganske få sekunder. 

Derfor stiger kravene til dine adgangskoder konstant, så sikkerheden kan holde trit med moderne computere. 

Test selv hvor sikkert dit password er

I dag anbefaler alle sikkerhedseksperter, at du bruger et password, der er minimum 12 tegn lang og derudover består af en blanding af små og store bogstaver, tal og specialtegn som @ eller %.

Nu kan du selv teste, hvor stærk eller svag en adgangskode er. 

Sikkerhedsfirmaet Kaspersky har lavet en smart hjemmeside, hvor du kan se, hvor hurtigt en hacker med en moderne computer ville kunne bryde forskellige adgangskoder.

Test din adgangskode her

OBS: Du bør ikke indtaste din rigtige adgangskode på hjemmesiden. Indtast i stedet et eksempel, der i opbygning minder om din egen kode. 

I magasinet Komputer for alle 10/2017, kan du læse meget mere om, hvordan du bedst sikrer dig mod hackere. 

Hvis du tegner abonnement nu, kan du læse historien med det samme på dine mobil eller tablet med app'en Wype. Her kan du også læse de seneste 10 numre af bladet. 

Måske er du interesseret i ...