Location, lokation, Google.

Google kender din lokation, selvom du har slået "lokation" fra.

Hold din placering hemmelig for Google

Google ved, hvor du er. Vil du gerne holde din placering for dig selv, skal du slå "Lokation" fra hele to steder. Vi viser dig, hvordan du sikrer dit privatliv, når du er på farten.

Googles værktøj "Placeringshistorik" er på papiret et genialt tiltag. 

Det tillader nemlig Google at komme med fx søgeresultater, der er målrettet lige netop det sted, du befinder dig. 

Det er alt andet lige en fordel og bruges fx også i Google Maps. Men det sker naturligvis på bekostning af dit privatliv.

Hvis du vil værne om dit privatliv og slår "Placeringshistorik" fra hos Google, burde den hellige grav være velbevaret. Det er den bare ikke. 

> Læs også: Så godt kender Google dig.

Google følger dig selvom du har deaktiveret

Nyhedsbureauet Associated Press kunne således for nylig afsløre, at man også risikerer at få geografisk tilpassede søgeresultater, selvom man har slået Placeringshistorikken fra. 

For at være helt på den sikre side, skal man også slå værktøjet Web- og Apphistorik fra - et værktøj, Google har gået stille med dørene med.

Herunder viser vi dig, hvordan du gør, hvis du ikke ønsker, at Google skal kende og benytte din placering.

Læs flere tips og tricks til Google her

1. Slå placeringshistorik fra

1 Besøg indstillingen Placeringshistorik

2 Slå skydeknappen Placeringshistorik fra.

2. Slå Web- og Apphistorik fra

1 Besøg indstillingen Web- og Apphistorik

2 Slå skydeknappen Web- og Apphistorik fra.

Redaktionen anbefaler: Få en komplet sikkerhedspakke nu 

Ransomware, malware og virus rammer hver eneste dag computere over hele verden. Sikkerhedsfejl i systemer, apps og ældre programmer efterlader døren på klem, så hackere kan snige sig ind på din computer eller smartphone og få adgang til dine mest personlige informationer og vigtige filer. 

Du kan selv gøre noget for at undgå dette, fx ved at installere et godt antivirusprogram, sørge for at have backup af computer og mobil og et velfungerende spamfilter, som automatisk luger ud i farlige og uønskede mails.

Komputer for alle har samlet 10 stærke programmer i en komplet sikkerhedspakke. Programmerne er nøje udvalgt og gennemtestet af vores eksperter, og du finder altid den nyeste version til download i bladets Fordelszone. Til hvert program får du desuden en grundig trin for trin-guide, som hjælper dig med at sikre din pc bedst muligt.

> Lige nu får du et nummer af Komputer for alle samt fuld adgang til Fordelszonen for kun 29 kroner. 

Måske er du interesseret i ...