Forbrydere udnytter coronakrisen til at udsende falske mails.
Phishing

Forbrydere udnytter coronakrisen til at udsende falske mails.

© Shutterstock

Microsoft: Sådan undgår du de falske phishing-mails

Microsoft har udsendt en samling gode råd til, hvordan du sikrer dig mod de farlige phishing-mails. Se her, hvordan du beskytter din pc.

Coronakrisen er alletiders chance for forbrydere på nettet til at udnytte vores frygt og usikkerhed og få os til at klikke på de forkerte links i mails og på hjemmesider.

Microsoft har udsendt en samling gode råd til, hvordan du sikrer dig mod såkaldte phishing-mails, hvor forbrydere forklædt som velkendte virksomheder forsøger at lokke dig ind på farlige hjemmesider, hvor du kan blive fralokket dine personlige oplysninger.

Ifølge Microsoft begynder hele 91 procent af alle cyberangreb med en email. Det er derfor vigtigt at tage sine forholdsregler for at beskytte indbakken mod skadelige mails.

> Læs også: Corona-svindel: Hackerne snyder dig i indbakken

Her er Microsofts råd mod phishing-mails:

1. Hold øje med dårlig stavning og grammatik

Hvis phishing-mailen er på dansk vil den ofte være maskinoversat, og sproget vil være noget gebrokkent. 

Store virksomheder som banker udsender ikke mails fyldt med fejl.

2. Pas på mistænkelige links

Hovedformålet med at sende dig en phishing-mail er at få dig til at klikke på et link, der sender dig videre til en farlig hjemmeside. 

Linket vil ofte se uskyldigt ud ved første øjekast, men det er en god idé, at holde musen over linket og se, hvor det leder hen først. 

Hvis du er i tvivl, så gå direkte til firmaets hjemmeside ved at indtaste dets hjemmsideadresse i din browser i stedet for at klikke på linket i mailen.

3. Åbn ikke vedhæftede filer, når du ikke kender afsenderen

Filen kan være camufleret med et andet ikon, og filtypen er ikke altid, hvad den giver sig ud for. 

Hold dig fx langt fra vedhæftninger i stil med PDF.EXE eller RAR.EXE.

4. Tjek afsenderadressen

Svindlerne kan godt finde på at bruge domænenavne, der ligner virkelige firmaers fx micorsoft.com, men tit vil afsenderadressen afsløre svindlen.

Phishing mail i Outlook
Outlook

Hvis du bruger Outlook kan du indberette en phishing-mail til Microsoft ved at klikke på pilen ved siden af Uønsket. Klik derefter på Phishing.

De samme metoder for phishing

Selv hvis forbryderne bruger coronakrisen som dække for deres akiviteter, så bruger de de samme metoder, som de har gjort hele tiden. 

Kriminelle netværk meldte ellers tidligt i krisen ud, at de ville undlade at angribe plejehjem og andre institutioner i sundhedssektoren. 

> Læs også: IT-kriminelle skåner sundhedssektoren under coronakrisen

I virkeligheden kan de ikke altid styre, hvem der bliver ramt, når mails bliver masserundsendt.

Måske er du interesseret i ...