Undgå svindel på nettet
Undgå svindel på nettet

Vil du undgå at gå i svindlernes fælder? Så læs med her. 

© Shutterstock

Her er svindlernes yndlings-virksomheder

IT-svindlernes prøver med næb og kløer at få fat i dine oplysninger. Her kan du læse, hvilke virksomheder svindlernes oftest udgiver sig for at være.

Hver eneste dag udsender hackere og it-kriminelle farlige e-mails.

Med dem forsøger de at lokke dig til at klikke på et link eller downloade et program, som kan give adgang til din computer og det slaraffenland af personlige oplysninger, den gemmer på.

Ofte pynter de it-kriminelle sig med lånte fjer og udgiver sig for at være ansat i diverse virksomheder, i håb om at du tror på deres historie og går i fælden.

Nu har sikkerhedsvirksomheden Mimecast undersøgt, hvad det så oftest er for nogle virksomheder, de digitale kumpaner forsøger at gemme sig bag.

Mimecasts opgørelse bygger på tusinder af e-mails, som er registreret i perioden fra den 1. oktober 2020 til den 31. januar 2021.

LÆS OGSÅ: Microsoft: Sådan undgår du de falske phishing-mails

Disse virksomheder bruges oftest til snyd

Den opgørelse viser, at der er et stort sammenfald blandt de mest populære virksomheder. De beskæftiger sig alle med teknologi i en eller anden form. 

De fem virksomheder, som oftest udnyttes, er således Google, Amazon, PayPal, Microsoft og Facebook. 

Modtager du e-mails fra en af disse virksomheder, bør du altså være ekstra agtpågivende og kritisk, før du eksempelvis klikker på et link eller downloader en fil. 

Desuden er der en stribe råd, du altid bør følge, når du er på nettet. Det hjælper både med at undgå phishing, virus, malware og andet utøj, som kan skabe problemer og ravage på din computer. 

LÆS OGSÅ: Sådan kan ny og alvorlig phishing kan ramme dig

Sådan undgår du phishing

  1. Tjek e-mailadressen 
    Svindlere har ofte suspekte og mærkværdige e-mailadresser. Tjek derfor altid, hvem afsenderen af en mail er, og om adressen ser troværdig ud. 

  2. Hold dine oplysninger for dig selv 
    Angiv ikke personlige oplysninger, hvis du pludselig uventet bliver bedt om det. Det gælder både dit pas, kørekort, CPR-nummer og bankoplysninger. 

  3. Tjek webadressen 
    Selv om en falsk hjemmeside kan se ægte ud, vil webadressen ofte være kryptisk. Brug derfor et øjeblik på at tjekke adressen en ekstra gang. 

  4. Download ikke vedhæftede filer
    Download aldrig filer fra ukendte afsendere.

Måske er du interesseret i ...