Bruger du værktøjet Lastpass, har du måske modtaget fejlagtige sikkerhedsadvarsler den seneste tid.
Lastpass:

Bruger du værktøjet Lastpass, har du måske modtaget fejlagtige sikkerhedsadvarsler den seneste tid. 

© Shutterstock

Har du fået denne sikkerhedsadvarsel? Så skal du ikke være nervøs

Værktøjet Lastpass kan gemme alle dine kodeord bag lås og slå – men mange brugere har fået en advarsel om, at deres konto er i fare.

Er der noget, der kan give sved på panden og nervøse trækning i ansigtet, så er det en melding om, at din konto er blevet forsøgt hacket, og at dine kodeord er blevet tilgængelige for hackere og it-kriminelle.

Og det var præcis den oplevelse, brugere af kodeords-værktøjet LastPass for nylig havde. 

Adskillige LastPass-brugere har således berettet om, at de fået besked om, at der var uautoriserede forsøg på at logge ind på deres konto.

En bruger skriver eksempelvis, at hans konto blev forsøgt tilgået fra Brasilien, og at vedkommende forsøgte at logge ind med hans hoved-kodeord, som ellers lå separat på en krypteret harddisk.

LastPass er et program, som kan generere og gemme topsikre kodeord til dine forskellige tjenester. Du skal så kun huske hovede-kodeordet til LastPass, når du skal logge ind på andre tjenester. 

LÆS OGSÅ: Sådan blokerer du for phishing i populær Google-værktøj

En fejl i LastPass' systemer

Ifølge LastPass er der dog ikke tale om en reel trussel, men derimod et “temmelig almindeligt” og i dette tilfælde uskadeligt bot-angreb og kombineret med en fejl hos LastPass, som resulterede i de mails, der blev sendt ud til brugerne af LastPass.

LÆS OGSÅ: Eksperter advarer om gigantisk sikkerhedsbrist

Ifølge LastPass er ingen konti blevet hacket eller kompromitteret, men alligevel blev der sendt mail ud til brugerne af LastPass ved en fejl. 

Yderligere forklarer LastPass, at fejlen nu er rettet, så brugerne ikke igen vil modtage lignende beskeder i fremtiden.

Ingen fare på færde

Har du modtaget en mail fra LastPass om, at din konto er forsøgt hacket eller at en person har forsøgt at få adgang til din konto, kan du altså være ganske rolig. 

LÆS OGSÅ: Gør din Google-konto sikker med totrinsbekræftelse

Det er dog altid en god idé at opdatere dine kodeord jævnligt og aktivere totrinsverifikation, hvor det er muligt.

Vil du gerne sikre dig, din computer og din data bedst muligt, anbefaler vi dig at bruge Komputer for alles store sikkerhedspakke, som du finder her. 

Her anbefaler vi blandt andet programmet Lastpass, da det er fremragende til at generere og gemme dine durbare kodeord, hvilket giver bedre sikkerhed til dine online konti.

Måske er du interesseret i ...