Fup-opkald og support-mails: Danskere lænses for flere penge end tidligere

Her kan du læse, hvordan du undgår at gå i support-fælden. 

© Shutterstock

Fup-opkald og support-mails: Danskere lænses for flere penge end tidligere

Ældre mænd er mest tilbøjelige til at blive snydt af falske telefonsælgere og svindelmails. Se hvordan, du undgår at blive snydt.

25. oktober 2018 af Niklas Ernst

Har du prøvet at blive ringet op af en person fra Microsoft eller Apple, der fortæller dig, at der er noget galt med din computer?

Så er du ikke alene. 

I en ny undersøgelse tegner computergiganten Microsoft et billede af, hvordan det står til med omfanget og typen af den svindel, der foregår på mails og telefonopkald.

Her er en række lande, heriblandt Danmark, blevet undersøgt. En lignende undersøgelse blev lavet i 2016. Og det viser sig, at danskerne i 2018 mistede flere penge til svindlerne, end de gjorde i 2016.

> Du kan læse hele Global Tech Support Scam Research undersøgelsen her.

Undersøgelsen viser også, at personer, som downloader film og musik, bruger torrent-sider, og som deler deres mailadresse til gengæld for indhold, er mere tilbøjelige til at miste penge i forbindelse med fup-mails og fup-opkald.

danske mænd snydes af falske supportere

I 2016 var det kun 4% af danskerne, som gik i fælden, når en falsk it-supporter eller lignende ringede. I 2018 er tallet 7%, og Danmark er dermed blandt de tre lande i undersøgelsen, som har oplevet en stigning på området. Flere danskere mister altså penge, og færre undgår helt at blive påvirket af svindlerne.

© Global Tech Support Scam Research

Ældre snydes oftest over telefonen

Overordnet set viser undersøgelsen, at nogle aldersgrupper har større risiko for at blive offer for fup-forbrydelserne.

De 18-årige til 37-årige — samt mænd generelt — er mest tilbøjelig til at gå i fælden og miste penge, når der er tale om falsk tech-support på mail og pop-op-vinduer.

Ifølge rapporten fordi de udviser mere risikabel adfærd og overdristighed.

Når det gælder til fup-opkald til telefonen, er det særligt den ældre gruppe af befolkningen fra 38 år og opefter, der oftest går i fælden og fx lader en falsk it-supporter installere et malware-program på computeren.

Sådan undgår du at blive snydt af fupmails- og opkald

Vil du gerne undgå at gå i fup-fælden, er der flere ting, du kan gøre.

Vi har samlet de mest hyppige typer fupopkald, du kan støde på i artiklen 3 fupopkald du skal være særligt opmærksom på lige nu. Så bliver du bedre rustet til at smække røret på, fordi du hurtigt kan lure, at der er tale om gemen svindel.

I denne artikel får du får du 6 gode råd til at spotte en svindelmail - og hvordan du bedst håndterer dem, så du undgår at blive snydt.

Hold pc'en sikker og undgå snyd

Det er også en god ide at have den bedste og nyeste sikkerhed til computeren.

Komputer for alles eksperter har samlet en sikkerhedspakke med 10 sikre og gennemtestede programmer, som sikrer din computer mod fx ransomware, virus og spam.

Du finder sikkerhedspakken i Fordelszonen, hvor du kan downloade programmerne samt en grundig trin-for-trin-guide på dansk, så du let kan installere programmerne på din pc.

Få adgang til Fordelszonen og de mange andre abonnementsfordele i dag for kun 29 kroner. Se tilbuddet her. 

Måske er du interesseret i ...