E-mail læk: tjek om dine oplysninger er blevet stjålet

1,2 millioner danskeres loginoplysninger lækket: Er du en af dem?

Hjemmesiden Gotcha.pw har samlet oplysninger fra tidligere læk og hacks, så du kan tjekke, om dine oplysninger er blevet stjålet.

9. maj 2018

Det sker med jævne mellemrum, at et stort firma får stjålet oplysninger om deres brugere. Det er typisk e-mailadresser, men i mere uheldige tilfælde også kodeord.

Nu har en hollandsk programmør, med internetnavnet d0gberry, finkæmmet nettet for disse stjålne oplysninger og lavet en hjemmeside ved navn Gotcha.pw. 

Her kan du se, om netop dine oplysninger er blevet stjålet – for det viser sig nemlig, at over 1,2 millioner danske e-mails og kodeord er at finde på nettet.

Du kan se hjemmesiden her.

Gotcha.pw viser hacket mail

Sådan ser det ud, hvis din mail har været en del af et læk. Den censurerede tekst til venstre er det kodeord, der er lækket med e-mailen

Du skal ændre din kode NU

Når du søger på din e-mail, får du at vide, om dine oplysninger er fundet på nettet. Hvis det viser sig, at du er uheldig nok til at være blandt de ramte, er det meget vigtigt, at du skifter din kode med det samme.

Alle oplysningerne, der er på hjemmesiden, er fundet på nettet. Det vil sige, at hvis hjemmesiden har oplysningerne, kan enhver hacker også få fat i dem.

Mange af disse læk af oplysninger kan du desværre ikke undgå som bruger – fejlen sker simpelthen uden for din rækkevidde.

For at beskytte dig foreslår d0gberry, at du holder dig sikker med en password manager, der forhindrer at du bruger den samme kode på flere hjemmesider. Du kan læse mere om password managers her.

> Læs mere om computersikkerhed her

Redaktionen anbefaler: Få en komplet sikkerhedspakke til din computer, så du er godt sikret mod it-svindel. Programmerne ligger i Fordelszonen med detaljerede trin-for-trin-guider på dansk, så du let kan installere dem på din pc.

Lige nu kan du prøve et nummer af Komputer for alle og få fuld adgang til Fordelszonens mange programmer for kun 29 kroner. Se tilbuddet her.

Måske er du interesseret i ...