Det kan være vanskeligt at finde det rigtige program til at åbne en ny type fil. Det hjælper vores værktøj med. 

© Shutterstock

Nyt værktøj: Sådan åbner du de bøvlede og besværlige filer

Det kan være en jungle at finde rundt i de mange, mange forskellige filtyper, der findes. Med vores nye værktøj bliver det dog langt lettere. Find det her.

JPG-filer, exe-filer og MP3-filer kender de fleste til. Dem bruger vi ofte, når vi sidder ved computeren, og vi kan støde på dem flere gange om dagen. 

LÆS OGSÅ: Få hjemmesider til at åbne automatisk i Chrome

Og så er der de filer, som er mere sjældne, spøjse, aparte og mystiske, og som du måske aldrig nogensinde har hørt om. 

Eller i hvert fald ikke har nogen idé om, hvordan man åbner, eller hvilke typer informationer, de gemmer på. Det kan fx være filtyper som AIF, DjVu, Heic og exif, som for mange formentlig vil være helt nye og lyde ganske ukendte. 

Og det er ikke så mærkeligt, da det findes flere hundredvis af forskellige filformater.

Find programmerne i Fordelszonen

Nogle kan læses af mange programmer, mens andre kun kan åbnes af meget specifikke programmer. I vores nye værktøj gennemgår vi nogle af mest interessante, anvendelige, praktiske, men også – for nogle – ukendte filformater, som du kan støde på, når du surfer på nettet og bruger din computer.

LÆS OGSÅ: Sådan læser du PDF-filer i browseren

Det kan fx være, du er faldet over en PPT-fil, som er en særlig standard, Microsoft bruger til præsentationer lavet i Microsoft Office. 

Men hvad gør du så, hvis du ikke har købt og installeret Office-pakken? Du bruger naturligvis det gratis alternativ LibreOffice, som du finder i Fordelszonen. 

Åbn AIF-filer, PSD-filer, HEIC-filer og meget mere

For at lette arbejdet med at finde ud af, hvilket program, der åbner en bestemt fil, har vi nu lavet et nyt digitalt værktøj. Her har vi samlet en stribe atypiske filtyper, som du kan risikere at støde på – og så giver vi dig et program, som kan åbne filen. 

LÆS OGSÅ: Søg på dine faner i Google Chrome

Du finder værktøjet i Fordelszonen. For at kunne læse om filtyperne og se de tilknyttede programmer og deres links, kræver det blot, at du er logget ind. Du finder artiklen og den udførlige guide her.

I værktøjet viser vi dig blandt andet, hvordan du åbner AIF-filer, PSD-filer, RTF-filer, z7-filer, DjVu-filer, HEIC-filer, SVG-filer, ISO-filer, ePub-filer og mov-filer. 

Listen med filer og programmer opdateres løbende, som vi støder på nye og særegne filer. 

Måske er du interesseret i ...