Slægtsforskning er et omfattende arbejde, der kan tage ganske lang tid at gennemføre.
Men når slægtsforsknings-arbejdet er færdigt, er det oplagt at lave en slægtsbog, som du fx kan give i gave til dine familiemedlemmer, så de kan studere slægten på egen hånd.
En slægtsbog er en form for udførlig rapport over din slægt. Typisk består den af alt fra oplysninger om slægtninges adresser og arbejdspladser til grafikker af stamtræer, der illustrerer familierelationerne.
Det kan virke uoverskueligt at lave en slægtsbog, men med hjælp fra et slægtsforskningsprogram, kan du samle alle dine oplysninger og nemt lave en slægtsbog helt automatisk på pc’en.
Brug et slægtsforskningsprogram
I Fordelszonen kan du som abonnent på Komputer for alle hente slægtsforskningssprogrammet Gramps helt gratis.
Med Gramps kan du samle optegnelser om nære og fjerne slægtninge, og herefter kan du lave en udførlig og detaljeret slægtsbog på få minutter. Ved automatisk at generere forskellige former for rapporter om din slægtsforskning, kan programmet nemlig lave hele slægtsbogen for dig.
Du skal blot indtaste oplysningerne om din slægt i programmet, og hvis du allerede har lavet slægtsforskning med et andet program, kan du importere hele arbejdet til Gramps.
Når du laver en slægtsbog med Gramps, vælger du, hvilken type indhold der skal med i bogen. Det kan fx være en forside, indholdsfortegnelse, stamtræer og detaljerede rapporter om familiemedlemmer.
Slægtsbogen kan efterfølgende eksporteres som en PDF-fil, der er let at dele med dine familiemedlemmer, og som de fleste computere kan læse uden problemer.
LÆS OGSÅ: Sådan laver du et flot stamtræ
Stor artikelserie om slægtsforskning
Størstedelen af slægtsforskningen kan klares direkte fra din pc, og i en ny artikelserie hjælper Komputer for alle dig med at komme i gang med arbejdet.
Over fire afsnit får du alle de digitale værktøjer, du skal bruge for at grave i din familiehistorie og efterfølgende organisere alle oplysningerne i programmet Gramps ved eksempelvis at oprette stamtræer.
Du får blandt andet hjælp til at oprette dine familiemedlemmer i databasen og tilføje oplysninger om hver person.
Vi gennemgår også, hvordan du får gamle fotos ind på pc’en og vejleder i forskellige gratis databaser på nettet, så du ved, hvordan du finder oplysninger om dine fjerne slægtninge i gamle kirkebøger og folketællinger.
Det kræver blot, at du har abonnement på Komputer for alle. Du kan tegne abonnement fra kun 29 kroner ved at følge dette link. Så får du adgang til hele serien med det samme.
LÆS OGSÅ: Sådan tager du en DNA-test