Google Play Music
Google Play Music

Musikafspilleren Google Play Music er blevet udfaset og hører nu blot til fortiden.

© Shutterstock

Sig farvel til Google Play Music

Hvis du normalt bruger Google Play Music til at afspille musik med, er der dårligt nyt. Men du kan stadig redde din musiksamling - hvis du skynder dig.

Opdateret 4. december 2020.

Google Play Musik er nu lukket ned. Men hvad gør du, hvis du ikke har fået flyttet dit musikbibliotek endnu? Eller hvis du har gemt musik på telefonen gennem tjenesten. De forklarer vi nederst i artiklen her.

-----------------------------------------------------

Google Play Music har spillet sin sidste sang.

Musikafspilleren lukkede og slukkede nemlig i sidste uge og blev lagt i graven af Google efter ni års levetid.

Dermed er Google Play Music i sidste fase af udfasningen, der begyndte i slutningen af august 2020, hvor brugere ikke længere kunne uploade og downloade musik gennem tjenesten.

Nu er det helt slut med Google Play Music, så hvis du har brugt musikafspilleren, skal du se dig om efter et alternativ.

LÆS OGSÅ: Nu bliver dine søgninger i Google endnu mere præcise

Flyt dit musikbibliotek nu

Google annoncerede allerede for to år siden, at de ville lukke Google Play Music. 

Årsagen var, at Google ønskede at satse mere på YouTube Music som den foretrukne musikafspiller.

Google Play Music-brugere bliver derfor nu henvist til YouTube Music, som du kan flytte dit musikbibliotek fra Google Play Music over i.

Google Play Music sletter for samlingerne af musik til december 2020, så det er en god idé at få flyttet din musik over til YouTube Music, hvis du ikke vil miste det. 

Klik på dette link for at komme i gang med at flytte din musik.

LÆS OGSÅ: Test af YouTube Music Premium

Godt alternativ til Google Play Music

Du kan altså ikke længere bruge Google Play Music til at afspille musik, og hvis du ikke har lyst til at bruge YouTube Music, har vi på Komputer for alle et godt program til dig i Fordelszonen.

VLC media player er en fremragende musikafspiller, der ikke kun kan klare dine samlinger af musik. Den kan også afspille dine videoer og film, hvis du skulle få behov for det.

VLC media player er let at bruge, for brugergrænsefladen er simpel og forståelig – og så kan du få programmet på dansk. Vi har ovenikøbet lavet en guide til programmet.

Hent VLC media player i Fordelszonen ved at følge dette link

Tilføjet 4. december 2020:

Sådan afvikler du Google Play musik på din telefon

Så oprandt dagen, hvor Google Play Musik blev lukket ned. Det betyder, at du ikke kan tilgå app'en, men får en besked om at tjenesten er lukket ned, når du åbner. 

Du har nu to muligheder: Enten kan du overføre dit musikbibliotek til YouTube Music, eller også kan du administrere dine data i Google Play Musik. 

Altså kan du stadig nå at afvikle din Play Musik-konto, gemme lister eller slette data. Når du har gjort dette, bør app'en slette sig selv fra din mobil eller tablet. 

Sådan fjerner du offline-musik fra din telefon

Google har dog ikke taget højde for, hvad der sker med den musik du måtte have hentet ned på telefonen, så du kan lytte, når du er offline. 

Der er ikke mulighed for at fjerne dette gennem app'en, og disse filer vil fortsat optage plads på din telefon. 

Hvis du på din enhed har mulighed for at slette app'en, burde det fjerne de hentede filer også. 

Hvis din enhed ikke giver dig lov til at fjerne hele app'en, skal du trykke på app'en ikon og lade fingeren ligge, til der åbner sig en menu for app'en. 

Nu skal du vælge App info og Lager. Her bør du kunne rydde Google Play Musiks cache og slette offline musik, så det ikke fylder på din telefon. 

Måske er du interesseret i ...