Her vises Microsoft Store på en tablet
Microsoft Store:

På få sekunder kan du downloade og installere apps og programmer i Microsoft Store. 

© Shutterstock

Hvad er Microsoft Store – og skal jeg bruge det?

I Microsoft Store kan du hente masser af programmer og apps, der giver din computer ny funktionalitet. Og det er både nemt og sikkert at komme i gang.

Engang skulle du hive en stor diskette frem fra skuffen og ved hjælp af kommandoprompten fortælle computeren, at der nu skulle installeres et nyt program på computeren.

Senere var det CD’en, der skulle i CD-rom-drevet, når dine programmer skulle installeres. Og med internettets udbredelse blev det muligt at hente programmerne direkte ned på din computer som exe-filer, som så kunne installeres direkte på din computer.

I dag behøver du ikke engang downloade og installere exe-filer længere, da Microsoft nu har gjort det endnu nemmere og hurtigere at installere programmer på din pc.

I Microsoft Store er det muligt at hente og installere programmer på din computer med et par enkelte klik med musen.

LÆS OGSÅ: Windows 11 kan ikke køre Android-apps ved lanceringen

Flere fordele ved Microsoft Store

Og det har faktisk en række fordele at hente dine programmer i Microsoft Store frem for at hente dem på nettet.

En af fordelene er, at de apps, som du downloader i Microsoft Store, er testet og kontrolleret af Microsoft. De scanner alle apps for virus, malware og lignende, før de havner i Microsoft Store, så du er sikker på, at din computer ikke bliver inficeret med ondsindet software.

En anden fordel er, at de apps, du igennem tiden har downloadet, automatisk bliver knyttet til din konto, så du nemt kan finde og downloade dem igen, når du på et tidspunkt i fremtiden får en ny computer. 

Dermed er det nemt at holde styr på programmer og apps, du har betalt for, og som du nemt kan hente ned på din computer igen.

LÆS OGSÅ: Efter lanceringen: 8 nye fejl i Windows 11

Kig dig godt for i butikken

Med de rosende ord kunne man godt tro, at alt er fuldstændig fryd og gammen, når du klikker på Microsoft Store-ikonet og bevæger dig ind i Microsofts digitale gavebod. 

Det er dog ikke hele sandheden.

Microsoft Store er nemlig stadig et relativt nyt foretagende, og sammenlignet med fx Apples App Store eller Google Play Butik, så finder du kun en brøkdel af de samme programmer og apps i Microsoft Store. 

Og rigtig mange af de apps, du kan downloade, har ikke nødvendigvis en specielt høj kvalitet. Der er med andre ord langt mellem snapsene, og du skal kigge godt efter for at finde de bedste og mest anvendelige apps. 

I det nye nummer af Komputer for alle nummer 3/2022 har vi gjort arbejdet for dig og fundet 10 nye og geniale apps i Microsoft Store. De er alle gratis og tilføjer nye og geniale funktioner til Windows.

LÆS OGSÅ: Sådan fjerner du programmerne fuldstændigt fra pc’en

Du kan købe det nye Komputer for alle, hvor du køber blade, eller allerede nu læse artiklen i Fordelszonen her. 

Måske er du interesseret i ...