Gratis billedbehandling i Windows, Google, Paint.net og Rawtherapee

Fire gratis programmer til billedbehandling

Der findes gode alternativer til de meget udbredte programmer Photoshop og Elements, der tilmed er gratis.

16. februar 2017

Du er ikke tvunget til at bruge 100 kroner om måneden for et program, der kan gøre dine billeder mere interessante at se på, når de kommer ud af kameraet.

Her er fire bud på gratis programmer, som er fine alternativer til Adobes Photoshop og Elements:

1. Den helt simple

Billedfremviseren i Windows er blevet forbedret betydeligt, så du her kan foretage simple beskæringer og med den nye ‘tryllestav’ med et klik kan rette de mest almindelige eksponeringsfejl på et billede.

2. Den let øvede

Ønsker du mere redigering, så tjek programmet Paint.net, der oprindeligt er udviklet med Microsoft som mentor.

Her kan du lave egentlig billedredigering med masker, lag og et hav af justeringsmuligheder. Programmet er helt intuitivt og meget simpelt at komme i gang med.

3. Den avancerede

Vil du konvertere raw-filer ganske gratis, så er Rawtherapee en mulighed.

Du har mange muligheder for at justere dine billeder, men programmet mangler lidt i brugervenlighed især for nybegyndere.

Vi har udvalgt nogle gode gratis programmer til dig, så du ikke behøver at være nervøs for virus og andet snavs. Læs om gratis programmerne her

4. Den sikre

Ønsker du en nem adgang til både opbevaring af dine billeder og simpel billedbehandling, så er Google Fotos en oplagt mulighed.

Med den seneste opdatering er der kommet skydeknapper, så man ud over de anbefalede forslag til billedbehandling, selv har mulighed for at justere diverse forhold omkring eksponering og farver.

Måske er du interesseret i ...