Backup af en computer til en ekstern harddisk

Backup til en ekstern harddisk er en sikker og ganske billig løsning.

© Shutterstock

3 effektive løsninger til sikker backup

Undersøgelser viser gang på gang, at de fleste af os enten glemmer at tage backup eller helt vælger det fra, men i dag er det så nemt og billigt, at det ikke kan betale sig at lade være.

Har du husket at tage backup i dag?

Eksperter anbefaler, at du sikkerhedskopierer dine vigtigste filer dagligt, men alligevel husker de færreste af os at klare netop den opgave.

> Læs også: Hvor ofte skal jeg tage backup af min computer?

Hvis du er blandt de mange, der ikke aner, hvor du skal begynde henne, så får du her tre løsninger, som er både smarte og til at betale:

1. En ekstern harddisk

For under 500 kroner kan du få en ekstern harddisk med 1 TB lagerplads til backup. 

Den eksterne harddisk er særligt god til backup i disse ransomware-tider, da de filer du har på disken ikke kan inficeres, når harddisken ikke er tilsluttet din pc. 

Med en række nye backup-programmer kan du desuden nemt tage backup til en ekstern harddisk, for flere programmer kan automatisk opdatere dine backupfiler, når du sætter harddisken i USB-porten.

2. Gem filerne i skyen

Det bugner med lagertjenester på internettet, og de fleste af dem kan automatisk hjælpe dig med at tage backup uden det koster en formue. 

Du kan eksempelvis få 1 TB lagerplads i Google Drive for 799 kroner om året, mens backuptjenesten Keepit sælger samme mængde lagerplads for 468 kroner om året. 

Der findes også andre tjenester. Her får du et overblik over, hvad du må betale hos de forskellige tjenester.

3. Få din egen private server

Med en NAS - et netværkstilsluttet datalager eller en såkaldt netværksharddisk - kan du skabe dit eget internetlager. 

Det er en lidt dyrere version end de to andre, men her har du fuld kontrol over dine egne filer. Herfra kan du også streame film, billeder og musik til eksempelvis et SONOS-anlæg, dit smart-tv eller din pc. 

Du kan læse anmeldelser af netværksharddiske i Komputer for alles Testzone.

Måske er du interesseret i ...