Skakspil. Spil skak online.
Spil skak online

Vil du lære at spille skak? Blive en dygtigere skakspiller? Eller måske spille mod verdensmesteren Magnus Carlsen? Komputer for alles skakekspert, Steffen Slumstrup, guider dig til de bedste online skak-værktøjer.

Spil skak online mod vennerne og computeren

Komputer for alles skakekspert anbefaler de bedste apps og hjemmesider til at spille skak gratis online. Spil ved pc'en eller på telefonen, og dygtiggør dig hver dag.

9. september 2021 af Steffen Nielsen Skakekspert

Skak har fået et enormt boost på grund af den populære og anmelderroste Netflix-serie Dronningegambit (The Queen's Gambit på engelsk). 

Serien handler om vidunderbarnet Beth Harmon, der mod alle odds kæmper sig frem i skakkens verden i USA i 1960'erne. Især online er folk strømmet til for at spille det kongelige spil. 

Måske du også er hoppet med på skakbølgen? Ellers kan du nå det endnu.

Her får du vores anbefalinger til de bedste apps og hjemmesidetjenester til at spille skak online.

1. Verdens største online skakklub
2. Mød verdensmesteren i skak
3. Spil skak mod Magnus Carlsen som barn

1. Verdens største online skakklub

Spil skal gratis online
Verden største

Chess.com er et godt sted at begynde din klatretur mod skaktoppen.

Chess.com er verdens største community for skakspillere. 

Selv melder tjenesten om over 70 millioner ivrige skakspillere, men det tal dækker nok også over passive konti. Ikke desto mindre er der typisk over 100.000 spillere online ad gangen, så mon ikke du kan finde en modstander, der matcher dit niveau? 

På Chess.com finder du også mange øvelser (kaldet puzzles), som du kan prøve. Det er en god måde at puse formen af, så du er klar til at spille mod andre.

Chess.com er en gratis online skak-tjeneste, hvor du tilkøbe flere funktioner. Tjenesten findes som de øvrige skak-sites både som hjemmeside og app til Android og iOS.

> Læs også: Spil Snake i Google Maps - og andre hemmelige Google-tricks

2. Mød verdensmesteren i skak

Lær at spille skak online
Lær at spille skak:

Lichess.org har masser af gratis øvelser og tutorials, så du kan lære at spille skak. Tjenesten matcher dig desuden med en modstander i alle styrelag. 


Den norske skakverdensmester Magnus Carlsen slår mest sine folder på Lichess.com, hvor han har brugernavnet GM DrNykterstein. 

Her kan du følge hans partier, og hvem ved, måske er du heldig og bliver udvalgt som hans modstander.

Carlsen er langt fra den eneste skakspiller, der foretrækker Lichess. 

Siden er nok den mest professionelle online skak-tjeneste med øvelser, tutorials, turneringer og streamingkanaler og har typisk op til 100.000 aktive brugere på samme tid.

Tjenesten er gratis med mulighed for tilkøb. Besøg Lichess.org på nettet eller som app til Android eller iOS.

> Vil du lægge kabale på computeren? Så kan du hente en pakke med kabaler i Fordelszonen. Lige til at installere på din pc. Læs mere her.

3. Spil skak mod Magnus Carlsen som barn

Spil skak mod verdensmesteren online
Spil mod Magnus:

Play Magnus er ejeret af verdenmesteren i skak, norske Magnus Carlsen.


Kan du slå verdensmesteren Magnus Carlsen i skak? Nok næppe i hans nuværende form. Men måske da han stadig var 6 år gammel? 

Hvis du er ambitiøs og klar til at bruge tid på at dygtiggøre dig i skak, er Magnus Carlsens egen tjeneste, "Play Magnus," måske noget for dig. 

Her kan du blandt andet spille mod verdensmesteren på forskellige tidspunkter i hans liv. Du vælger blot et alderstrin, og så kan du spille skak mod en computersimuleret Magnus Carlsen på netop det niveau, som han spillede på, da han var på den alder. 

Vi kan godt røbe, at der ikke går mange år, før han bliver rigtig hård at bide skeer med.

Play Magnus er en betalingstjeneste med enkelte gratis elementer. 

Det månedlige abonnement koster cirka 60 kroner, men så får du også adgang til til både hjemmesiden og fire forskellige skak-apps med professionelle lektioner, sjove ekstraspil, videoer og meget andet.

Besøg hjemmesiden her. På hjemmesiden kan du læse mere om de forskellige apps, medlemskabet og alt det andet indhold, som verdensmesteren tilbyder.

Måske er du interesseret i ...